Alerta taronja per pluges al litoral de Castelló que poden superar els 40 l/m²

El dia començarà assolellat i a última hora del dia s’esperen ruixats localment forts

Una dona camina pel carrer cobrint-se amb un paraigua
Una dona camina pel carrer cobrint-se amb un paraigua

El temps canvia a partir d’este dimarts i torna la pluja, que pot superar els 40 l/m² en només una hora o els 70 l/m² en tres o quatre hores en algunes zones del litoral de les comarques del nord.

De fet, davant de les previsions de l’Aemet, Emergències de la Generalitat ha decretat alerta per pluges nivell taronja en tot el litoral de la província de Castelló, mentre que al litoral nord de la província de València està en alerta nivell groc, també per pluges.

El canvi d'oratge serà progressiu durant tota la jornada. Este dimarts el sol serà el protagonista al nord, mentre que al sud hi haurà intervals de núvols. A partir de migdia pot caure algun ruixat aïllat a la Marina, però no serà fins a la vesprada quan els ruixats i les tronades s'estendran cap a les comarques centrals.

Avançada la vesprada i sobretot a última hora del dia s'esperen ruixats localment forts al litoral nord, que tindran continuïtat durant la matinada de dimecres. Amb les pluges, les temperatures també començaran a baixar, però encara se superaran els 25 °C al litoral, centre i sud. El vent bufarà fluix, amb predomini del llevant, i la mar estarà picada.

També et pot interessar

stats