Algemesí celebra la fira del picant més gran d'Europa

El plat fort s'ha servit este diumenge, amb la celebració del campionat d’Espanya de menjadors de vitets

Concurs de vitets celebrat en el Hell Contest
Campionat d’Espanya de menjadors de vitets / À Punt NTC

Algemesí (Ribera Alta) ha viscut este cap de setmana una nova edició de The Hell Contest, "la fira del picant més gran d’Europa", celebrada al parc Salvador Castell de la ciutat. Però el plat fort, com sempre, s'ha servit este diumenge, en el campionat d’Espanya de menjadors de vitets.

El públic ha pogut disfrutar de degustacions de salses, formatges, embotit, cacau i fins i tot granissat picant, a més d'altres productes exclusius que s'han oferit en els expositors vinguts d'arreu del món. També s'han dut a terme activitats infantils amb castells unflables, pintacares i tallers de plantació d’hortalisses i s'ha pogut gaudir de música en directe i food trucks.

El concurs nacional de menjadors de vitets s'ha organitzat en successives rondes eliminatòries que els participants han anat superant. En cada ronda han degustat diferents tipus de vitets, des dels menys picants fins al que ostenta el rècord Guinness del vitet més picant del món, el Carolina Reaper. Els concursants també n'han digerit altres com el Tombarotllos, pebres de Caiena, xili havà, xili de Jalapa o Trinidad Scorpion.

La fira ha comptat amb la presència de Paul Ouro, cofundador de The League of Fire, entitat que regula els campionats de menjadors de vitets a escala mundial; Shahina Waseem, campiona mundial i ambaixadora de The League of Fire, i els campions d'Alemanya, Hongria i Polònia.

Natxo Silvestre, regidor de Turisme, Festes i Tradicions, ha assegurat que esta fira posa "el nom d’Algemesí en el panorama mundial i és incomptable el nombre de persones de tot el món interessades que venen a la nostra ciutat atretes pel certamen".

També et pot interessar

stats