Un menor, entre els tretze migrants d’una pastera en aigües de Torrevella

Cinc dels ocupants requereixen atenció mèdica per febra o cremades lleus

Arribada de la pastera a Torrevella / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de desembre 2023 - 19:58 Actualitzat: 27 de desembre 2023 - 12:30

Cinc dels tretze ocupants de la pastera que va arribar aquest dimarts a la platja de Los Locos de Torrevella (Baix Segura) han requerit atenció sanitària, encara que sense ingrés hospitalari, perquè tenien febra o tenien cremades lleus. La Guàrdia Civil va trobar aquest dimarts una “embarcació precària” a la platja de Los Locos de Torrevella, on anaven tretze persones, segons ha informat la Creu Roja. Un dels ocupants era menor.

Els casos de cremades són relativament habituals i es produeixen per la mescla de la gasolina que porten aquestes embarcacions precàries i el salnitre marí.

En albirar-se l'embarcació, L’ONG ha posat en marxa el seu equip d'actuació en emergència a persones migrades que han arribat per mar (Erie Ahic) per a poder atendre-les i donar-los assistència quan arriben al port d’Alacant, on les està traslladant la Guàrdia Civil. 

Aquesta arribada ocorre en uns dies en què les Balears també rep pasteres. El nombre de migrants que han arribat a les costes de les Balears en les últimes 24 hores s'eleva a 143 persones, després d'arribar dues pasteres més aquest dimarts de vesprada —sis des de dilluns— a Mallorca, Cabrera i Formentera.

L'última de les embarcacions l'han interceptada en aigües al sud-est de Cabrera al voltant de les 16.15 hores. Hi anaven 23 persones d'origen asiàtic, magrebí i subsaharià, segons ha informat la Delegació del Govern en diversos comunicats.

També et pot interessar

stats