Dos ferits greus en una explosió a la Pirotecnia del Mediterráneo a Vilamarxant

Un d'ells estava en la primera caseta que ha esclatat, i l'altre, el que està pitjor, en la segona, segons ha detallat la Guàrdia Civil

Estat de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant, on s'ha produït l'explosió / Consorci Provincial de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
06 de juliol 2023 - 09:31 Actualitzat: 07 de juliol 2023 - 06:47

Una explosió en una de les casetes de la Pirotecnia del Mediterráneo de Vilamarxant (Camp de Túria) a les 9:00 hores d'aquest dijous deixa dues persones ferides greus, segons ha confirmat José Antonio Fernández de la Luz, coronel en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de València, des del lloc dels fets, on s'ha desplaçat amb integrants del grup dels Tedax de la Benemèrita. Als dos els han traslladats a l'Hospital la Fe de València, un d'ells en un helicòpter medicalitzat.

En rebre l'avís, s'ha mobilitzat una SAMU i una ambulància de SVB, però posteriorment un helicòpter medicalitzat ha traslladat un dels ferits a la unitat de cremats de La Fe. Els ferits són un home de 61 anys, que presenta cremades en el 30% de la superfície corporal, i un altre home de 58 anys, que té cremades en més del 75% de la superfície corporal i considerat com a gran cremat.

Fernández de la Luz ha detallat que el primer dels ferits estava en la primera caseta que ha esclatat, mentre que el segon estava en la caseta que ha esclatat per simpatia, poc després de la segona. Les dues casetes han acabat convertides en enderrocs. Només queda dret el pilar d'una. L'explosió ha sigut tan forta que s'ha sentit a Pedralba (Serrans) i Vilamarxant (Camp de Túria).

Quant a la resta de treballadors, estan bé, encara que alguns presenten alguns arraps pels enderrocs. La plantilla rebrà suport psicològic per a assimilar el que ha passat aquest matí en el seu lloc de treball, com ha avançat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Josep Maria Àngel.

En Les notícies del matí d'À Punt, l'alcalde de Vilamarxant, Héctor Troyano, ha confirmat que tots els esforços estan a atendre a les persones ferides “que són treballadors de la pirotècnia”.

L'alcalde també ha confirmat com ha sigut l'accident i que les altres casetes on treballa la resta de la plantilla de la pirotècnia, al voltant de 30 treballadors, no han sigut afectades per la deflagració: “Una caseta ha volat pels aires i les restes han arribat al camí que està al costat de la pirotècnia. La majoria del personal estava treballant, però com que ho fan en casetes aïllades, la detonació ha sigut en una de les casetes i sembla que no ha afectat la resta”. “Ha sigut una explosió forta, perquè els veïns del poble, que està a uns quilòmetres de la pirotècnia, han sentit el soroll de l'explosió”, ha afirmat Troyano.

En aquests moments, el TEDAX de Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la situació quant a l'actuació respecte al material pirotècnic i el Consorci de Bombers de València manté un dispositiu de mitjans amb caràcter preventiu.

Inauguració del concurs de Pamplona aquest dijous

Es dona la circumstància que aquesta pirotècnia té previst obrir, aquest dijous a la nit, l’edició que fa 22 del concurs internacional de focs d’artifici que organitza Pamplona pels santfermins. És el que a la ciutat navarresa es coneix com a concurs de “focs d’autor”, on cada empresa que dispara dissenya un espectacle per a competir pels premis.

Amb el títol “Palaus de fantasia”, Pirotecnia del Mediterráneo dispararà el castell inicial d’aquest concurs, previst per a les onze de la nit. La de Vilamarxant és una de les quatre empreses valencianes que participen en aquesta competició en la qual participen nou empreses del sector de la pólvora de quatre països. 

Pirotecnia del Mediterráneo és una de les més conegudes al territori valencià. En les últimes Falles, per exemple, va disparar una de les disparades més emblemàtiques de la festa, la Nit del Foc. També és una habitual de les mascletaes i enguany havia elaborat els trons de bac que encenen centenars de fallers en la macrodespertà que inicia a les festes josefines.

Als mateixos terrenys de Vilamarxant on ha tingut lloc el succés aquest dijous ja es va registrar una altra explosió mortal el 2004, quan eren propietat de la Pirotecnia El Portugués.

També et pot interessar

stats