Almenys nou morts i cinquanta desapareguts en el naufragi d’una pastera a El Hierro

Els serveis d’emergències han pogut rescatar 27 persones

Salvament Marítim socorre una pastera al port de la Restinga, a El Hierro
Imatge d'arxiu de Salvament Marítim socorrent una pastera al port de la Restinga, a El Hierro

Els serveis d'emergències d'El Hierro han recuperat nou cadàvers i busquen almenys cinquanta cossos més després que una pastera va naufragar divendres a la nit. Ara per ara, han rescatat 27 persones a les costes del municipi de Valverde.

Tots els ocupants de l'embarcació eren homes i un dels cossos recuperats correspon al d'un adolescent d'uns 12 a 15 anys, segons han informat fonts dels serveis d'emergències de l'illa.

Així mateix, han detallat que els ocupants de la piragua van ser els que van avisar a l'112 d'on es trobaven i que el rescat ha sigut al voltant de les 3 de la matinada.

En l'embarcació anaven 84 homes, diversos d'ells adolescents, que havien eixit cap a les Canàries des de Mauritània, segons ha relatat a Caminant Fronteres un familiar d'un dels ocupants.

Esta ONG ha rebut a les 1:30 hores una telefonada en què es narrava que diversos dels passatgers de la pastera estaven contactant amb la família per a dir que veien la costa i que se'ls havia parat el motor.

Segons este familiar, en l'embarcació, a més dels adolescents, viatjaven almenys quatre xiquets de 7 a 11 anys. Efectius de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim estan a la zona buscant més cadàvers.

En total anit van arribar tres embarcacions a El Hierro —entre altres, la que va bolcar— i en busquen una quarta, que no han localitzat de moment.

També et pot interessar

stats