Altea es prepara per al Castell de l’Olla amb la presentació del cartell del pintor xativí Miguel Soro

À Punt retransmetrà en directe el pròxim 10 d’agost la 36a edició de la festa

Presentació cartell i pregó Castell de l'Olla Altea
Presentació del cartell i el pregó de la 36ena edició del Castell de l'Olla d'Altea / Confraria del Castell de l'Olla

Compte arrere per a la 36a edició del Castell de l’Olla d’Altea, amb la presentació del cartell i del pregó, obres del pintor xativí Miguel Soro i del músic alteà Josep Vicent, respectivament.

En paraules del president de la Confraria del Castell de l’Olla, José Pérez Gorgoll, “ha sigut un verdader luxe comptar amb Josep Vicent i Miguel Soro amb sengles pregó i cartell, que han plasmat l’essència de la festa i la mar en tota la seua plenitud”.  

Tots dos artistes han volgut retre homenatge en les seues obres al barri de l’Olla i a la tasca dels fundadors de la festa, els confrares i els nombrosos col·laboradors anònims, sense els quals estos 38 anys d’història del Castell de l’Olla no haurien sigut possibles.

En l’acte de presentació, Pérez Gorgoll ha volgut agrair el suport cada vegada més important de les institucions públiques i privades, que entenen que “el Castell de l’Olla és una icona universal nascuda a Altea per a la seua projecció mundial”. “Fem possible que la marca Alacant arribe a tot el planeta”, ha destacat el president de la Confraria.

Esta organització sense ànim de lucre la va fundar l’any 1987 un grup de trenta confrares que, any rere any, dediquen l'esforç i estima per tal que el Castell de l’Olla continue celebrant-se sense perdre la pròpia singularitat i posicionant la marca Altea en tot Espanya.

A més, la Confraria del Castell de l’Olla ha distingit À Punt amb el Premi Illeta d'Or pel foment del tradicional espectacle pirotècnic d'Altea, que es retransmetrà en directe el 10 d’agost, dins del dispositiu especial que la televisió valenciana ha preparat per tal d'acostar la ciutadania a les festes més importants de la Comunitat Valenciana a l'estiu.

Festa d'interés turístic autonòmic i bé etnogràfic d'interés cultural

La tradicional festa pirotècnica d'Altea està reconeguda per la Diputació d'Alacant com a mèrit turístic en la categoria d'or en l'edició del 1999, i la Generalitat la va declarar festa d'interés turístic de la Comunitat Valenciana l'any 2007.

A més, el Consell Valencià de Cultura la va qualificar de bé etnogràfic d'interés cultural, i l'any 2016 el Centre Unesco Mediterrani va reconéixer el valor de protecció universal de les manifestacions humanes en matèria de preservació de patrimoni etnològic i immaterial de la Comunitat Valenciana.

El Castell de l’Olla i la seua confraria tenen el patrocini de l’Ajuntament d'Altea, la Diputació d’Alacant, el Patronat Costa Blanca, la Generalitat Valenciana, Rover, Fundació Caixaltea, l’Hospital IMED Levante, l’Hotel SH Villa Gadea, l’Hotel Cap Negret, Engel & Völkers, Estrella Galicia i Altea sense The Privilege, així com dels hostalers de la zona i particulars anònims.

També et pot interessar

stats