Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Els alumnes amb síndrome de Down de l'escola La mare que va es preparen per a ser professionals d'hoteleria

Els promotors defenen que només els cal més temps de formació i una oportunitat real de treball

Els alumnes de La mare que va es preparen per a ser professionals de l'hoteleria / À Punt NTC

L'escola La mare que va és un projecte social, de formació i d'inclusió laboral que va nàixer per a oferir a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual l'oportunitat d'obrir-se camí en el sector de l'hoteleria. Darrere d'aquest projecte, la fundació Asindown ha aconseguit posar en marxa un centre de formació obert al públic i que, al mateix temps, serveix com a espai per a la gestió empresarial.

Manuel Campos, gerent d'Asindown, ha explicat que l’escola es va crear com “un espai per a aquells a qui els han dit que no podran treballar fora de l'empresa ordinària. Sí que poden; el que passa és que els fa falta una oportunitat i potser més temps de formació”. Samuel Romero, director de projectes institucionals dins de l’escola, ha explicat que és una necessitat de formar la societat, perquè les barreres a què s'enfronten no les han posades ells.

Preparats per a demostrar les seues capacitats, els i les alumnes inicien una etapa d’aprenentatge laboral en el sector de la restauració, entre forns i foguers. Acompanyats per mestres amb una reconeguda trajectòria en el món de la gastronomia, es preparen per al seu primer contracte en empreses reals. És a dir: l'aparador perfecte per a incrementar l’eixida professional d’aquestes persones. 

Rubén Fenollar, un dels xefs formadors del centre, ha reconegut que és “tot un repte, tant per a ells com per a mi”. La cuina, segons ha assegurat, “no és fàcil i jo faig una formació com qualsevol altra, amb més repeticions”.

L’alumnat, de moment, està encantat. Denisa Loredana ha firmat que l’experiència li encanta, mentre que Cristian Lumbreras creu que “amb esforç i dedicació pots treballar en el que vols”. Des de l'elaboració gastronòmica a agafar comandes, atendre el públic i servir, tot ajuda a complir el somni de treballar com a professionals. Només cal donar-los l'oportunitat que mereixen.

València