Els alumnes amb síndrome de Down de l'escola La mare que va es preparen per a ser professionals d'hoteleria

Els promotors defenen que només els cal més temps de formació i una oportunitat real de treball

Els alumnes de La mare que va es preparen per a ser professionals de l'hoteleria / À Punt NTC

L'escola La mare que va és un projecte social, de formació i d'inclusió laboral que va nàixer per a oferir a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual l'oportunitat d'obrir-se camí en el sector de l'hoteleria. Darrere d'aquest projecte, la fundació Asindown ha aconseguit posar en marxa un centre de formació obert al públic i que, al mateix temps, serveix com a espai per a la gestió empresarial.

Manuel Campos, gerent d'Asindown, ha explicat que l’escola es va crear com “un espai per a aquells a qui els han dit que no podran treballar fora de l'empresa ordinària. Sí que poden; el que passa és que els fa falta una oportunitat i potser més temps de formació”. Samuel Romero, director de projectes institucionals dins de l’escola, ha explicat que és una necessitat de formar la societat, perquè les barreres a què s'enfronten no les han posades ells.

Preparats per a demostrar les seues capacitats, els i les alumnes inicien una etapa d’aprenentatge laboral en el sector de la restauració, entre forns i foguers. Acompanyats per mestres amb una reconeguda trajectòria en el món de la gastronomia, es preparen per al seu primer contracte en empreses reals. És a dir: l'aparador perfecte per a incrementar l’eixida professional d’aquestes persones. 

Rubén Fenollar, un dels xefs formadors del centre, ha reconegut que és “tot un repte, tant per a ells com per a mi”. La cuina, segons ha assegurat, “no és fàcil i jo faig una formació com qualsevol altra, amb més repeticions”.

L’alumnat, de moment, està encantat. Denisa Loredana ha firmat que l’experiència li encanta, mentre que Cristian Lumbreras creu que “amb esforç i dedicació pots treballar en el que vols”. Des de l'elaboració gastronòmica a agafar comandes, atendre el públic i servir, tot ajuda a complir el somni de treballar com a professionals. Només cal donar-los l'oportunitat que mereixen.

També et pot interessar

stats