Directes
Ara en la televisió
INOBLIDABLES
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Alzira i l'Alcora celebren que les seues tamborades són patrimoni

S'uneixen així a les Falles, la Llotja de València, el Misteri d'Elx, el Tribunal de les Aigües, les festes de la Mare de Déu de la Salut i la tècnica de la pedra en sec.

VÍDEO | Alzira i l\'Alcora celebren que les seues tamborades són patrimoni

La Unesco ha declarat aquest dijous les tamborades de l'Alcora i d'Alzira com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, com ho són les Falles o la festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí. La decisió s’ha pres a la República de Maurici, on s’ha reunit el comité intergovernamental. Els dos pobles celebraran esta vesprada el reconeixement de la Unesco a ritme de tambors.

El govern espanyol va aprovar per unanimitat en el Consell de Patrimoni Històric del Ministeri d'Educació Cultura i Esport, la presentació de la candidatura de les tamborades amb el nom Tamborades, rituals de tambor, de la qual formen part 17 tamborades de 17 municipis de cinc comunitats autònomes. Entre les quals es troben l'Alcora i Alzira.

Les Tamborades, rituals de tambor, s'uneixen a les Falles, la Llotja de València, el Misteri d'Elx, el Tribunal de les Aigües i les  festes de la Mare de Déu de la Salut, que ja tenen aquesta protecció cultural. De la mateixa manera, les construccions de pedra en sec dels Ports i del Maestrat també compten amb la màxima protecció de la Unesco .

Quasi 500 anys de tamborada a Alzira

La tamborada d’Alzira té el seu origen en les celebracions de la Setmana Santa, que estan documentades per primera vegada l’any 1539. Actualment, la festa compta amb la participació d’uns 7.000 membres, agrupats en 18 confraries.

En 1992 es va crear la tamborada local, que ja ha celebrat 18 edicions en un format de tamborada de dotze hores.

La Rompuda de l’Hora

La tradició del tambor al municipi en la Setmana Santa es remunta al 1939, quan es va formar un grup de tambors i cornetes. Aquest va reaparéixer en 1976 amb la Germandat del Santíssim Crist del Calvari, que va ser la fundadora de la Rompuda de l’Hora.

la Marina Alta l’Alcalatén

També et pot interessar