Anna Lluch: “La llei ha d’assegurar l’estabilitat del personal investigador”
L’oncòloga apel·la a la societat per a donar suport a la investigació, “fonamental” en el desenvolupament de nous fàrmacs contra la malaltia.
El suport de la societat per a promoure la investigació és “fonamental” en un àmbit “tan necessari” com és el del desenvolupament de nous fàrmacs per a lluitar contra malalties com ara el càncer. Així ho ha assegurat en À Punt Notícies matí l’oncòloga Anna Lluch, que ha assegurat que “mai hi ha suficients recursos per a la investigació” i ha reclamat que la llei “assegure l’estabilitat del personal investigador”.
Anna Lluch ha destacat els avanços que s’han produït en els últims anys en la lluita contra el càncer, com ara el coneixement del genoma, amb la introducció de teràpies més personalitzades, que van dirigides a atacar les cèl·lules canceroses, o els tractaments amb immunoteràpia. Tanmateix, l’oncòloga ha indicat que la part més important per a fer front a la malaltia és “un bon diagnòstic” que permeta conéixer perfectament l’origen de la malaltia.
En aquest sentit, la cap d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic de València ha assegurat que la Comunitat Valenciana és una de les pioneres a Espanya en matèria d’investigació contra el càncer, junt amb Catalunya o Madrid, i que “encara ha d’anar a més”, ja que, malgrat que cada vegada “hi ha més càncer”, també la medicina “és més capaç de fer-li front”.
Per això, Lluch ha insistit que la població acudisca a les convocatòries de prevenció d’aquesta malaltia, per a, en cas necessari, “poder actuar en les fases primerenques de la malaltia”. Així mateix, la investigadora ha desmentit alguns mites al voltant del càncer, com ara el seguiment d’un determinat tipus d’alimentació o el caràcter hereditari de l’afecció, ja que, segons ha indicat, només en un 5% la malaltia s’hereta; la resta prové d’alteracions genètiques.