Antitaurins es manifesten a Ondara contra la correguda d'este diumenge que es fa "per imperatiu legal"

L'acte forma part del Circuit Valencià de Jònecs, impulsat per l'exvicepresident i exconseller de Cultura i Esport de la Generalitat, Vicente Barrera

Manifestació antitaurina a Ondara
Manifestació antitaurina a Ondara / À Punt NTC

Un centenar de persones, convocades per l'associació antitaurina Ondara sense Crueltat Animal, s'han manifestat este diumenge als voltants de la plaça de bous d'esta localitat de la Marina Alta en contra de la correguda programada per a esta vesprada. L'acte taurí forma part del Circuit Valencià de Jònecs, impulsat i finançat amb 300.000 euros per l'exvicepresident i exconseller de Cultura i Esport de la Generalitat, Vicente Barrera, dies abans que Vox abandonara el govern de la Generalitat, al juliol d'este any.

Fa vint anys que a Ondara no es du a terme una correguda de bous, però l'Ajuntament, governat pel PSPV i Compromís, s'ha vist obligat a cedir la plaça a la Conselleria "per imperatiu legal", sense poder negar-se l'execució de l'esdeveniment. L'equip municipal va demanar un informe jurídic per a saber si podia oposar-se a cedir l'espai municipal a la Generalitat i la resolució va confirmar que no es podia denegar l'ús públic de la infraestructura si anava a desenvolupar-se una activitat legal.

"No volem que vinguen a imposar-nos una correguda, amb tot el que això comporta: un maltractament i un sofriment cap als animals que hui moriran en la plaça de bous d'Ondara", ha manifestat als micròfons d'À Punt NTC una de les membres de l'associació Ondara sense crueltat animal.

La d'este diumenge és la segona manifestació per a denunciar l'acte taurí. El passat 4 de juliol es van manifestar a la mateixa plaça de bous arran de l'anunci que a Ondara anava a realitzar-se la correguda. "Convoquem a tota persona que vullga una Ondara lliure de corregudes de bous, lliure de tortura i mort. Convoquem tota persona que defenga el benestar, la vida digna i els drets dels animals. Demostrem que som un poble, una comarca i un país progressista que no vol repetir mai més la barbàrie", denunciaven en aquell moment des de l'associació en un comunicat.

L’alcalde d’Ondara, José Ramiro, ja va anunciar el passat 29 d'agost que no presidiria la correguda de bous celebrada este diumenge, tal com marca la llei. En un comunicat del grup municipal socialista, avançava que ni l'alcalde ni cap regidor del partit hi participaria com a mostra de rebuig i que delegarien la presidència a l’autoritat corresponent. 

“No podem oblidar que, com a partit de govern que som, els nostres regidors i regidores s’han vist obligats, per imperatiu legal, a la cessió de la instal·lació amb l’amenaça de prevaricar en cas de no aprovar la cessió de la plaça, segons l’informe jurídic que van encomanar per a intentar aturar esta aberració”, concloïa el text. 

També et pot interessar

stats