Primer diumenge d'estiu i ja és el dia més calorós de l'any, amb 42 °C a Canals

El termòmetre s'avança un mes amb temperatures pròpies de final de juliol i supera en alguns punts del territori els 40 graus

La platja de la Malva-rosa de València, aquest diumenge, de gom a gom
La platja de la Malva-rosa de València, aquest diumenge, de gom a gom / Xavier Carrau
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
24 de juny 2023 - 18:02 Actualitzat: 25 de juny 2023 - 18:15

Aquest diumenge ja és el dia més calorós d'enguany. A més, aquest 25 de juny es troba entre els quinze dies de més calor en un mes de juny des que es hi ha registres.

Davant la previsió de temperatures que s'acostaran als 40 °C en alguns punts, la Conselleria de Sanitat ha decretat el nivell de risc mitjà en diversos municipis de les comarques del sud i l’interior de València, especialment a la Canal de Navarrés, la Ribera Alta i la Costera.

De fet, a Canals s'han superat els 42 graus i en altres poblacions com Anna o Sumacàrcer, els 40.

A la resta del territori s'esperen temperatures que oscil·laran entre els 32 ºC i els 38 ºC. Aquest període de calor intensa, amb temperatures pròpies de final de juliol, s’allargarà fins dimarts, quan començaran a baixar lleugerament.

Aquest diumenge de vesprada s’espera el creixement de núvols en zones de muntanya, que podran deixar ruixats aïllats a l'interior nord del territori, sense descartar alguna tempesta local al final del dia. 

Previsió metereològica per a aquest diumenge de vesprada
Previsió metereològica per a aquest diumenge de vesprada / À Punt NTC

A més, durant la nit de diumenge a dilluns, s’espera una nit tropical amb temperatures que no baixaran dels 20 °C en pràcticament tot el litoral i prelitoral del nostre territori, amb humitat alta i ambient bascós a la costa.

En aquest context, Sanitat recomana evitar l’exposició al sol, especialment entre migdia i les 17:00 hores, així com fer exercici físic en les hores més caloroses. També s’aconsella beure molt de líquid, evitar les begudes amb cafeïna, alcohol o ensucrades, que poden afavorir la deshidratació; menjar fruita i verdura i buscar llocs frescos. A més, es recomana vigilar especialment les persones majors, les persones malaltes i els menors de quatre anys.

També et pot interessar

stats