Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

És aquest el rostre d'Antonio Anglés?

La reconstrucció facial d'un crani trobat a Irlanda el 2006 revifa les especulacions pel paregut amb la nova fitxa policial del fugitiu espanyol amb el rostre envellit

A l'esquerra, reconstrucció facial del crani irlandés i a la dreta, l'envelliment digital de la fitxa policial d'Anglés / 'Sunday World' / Policia Nacional

La reconstrucció facial d'un crani localitzat fa quinze anys a les costes de Lambay, una illa irlandesa al nord de Dublín, ha activat noves especulacions sobre el cas Alcàsser, pel paregut amb el rostre d'Antonio Anglés. Segons publiquen alguns mitjans irlandesos, com el Sunday World, una foto difosa per la policia irlandesa, generada per ordinador a partir del crani trobat a les costes de Lambay (que pertany a una persona sense identificar) té una gran semblança amb la foto d'Anglés, després d'aplicar-li tècniques d'envelliment.

Tot i que es creu que el Lambay Man només va estar uns quants anys a l'aigua quan es van trobar les restes, l'any 2006, Antonio Anglés fa 28 anys que està desaparegut i els dos casos els estan posant en primer pla documentals i noves investigacions en diversos països.

Al presumpte assassí i violador se li perd la pista precisament a punt d'arribar al port de la capital irlandesa en el City of Plymouth, l'embarcació en què viatjava com a polissó i des de la qual, suposadament, va saltar a la mar per a recórrer nadant els últims metres que li faltaven per a tocar terra, el març de 1993.

La policia ha demanat que l'ADN d'aquest crani es compare amb el d'Antonio Anglés, segons han donat a conéixer aquest dijous els periodistes Genar Martí i Jorge Saucedo (autors del llibre 'El Fugitivo') en el programa 'Espejo Público' d'Antena 3.

El crani el rescataren del fons de la mar uns pescadors el 2006, sense que s'haja esbrinat qui és la persona morta. Una reconstrucció digital del rostre del mort amb l'última tecnologia, feta a la Universitat John Moores de Liverpool arran de la reactivació del cas, ha alçat la sorpresa, segons detallen mitjans irlandesos. El resultat s'assembla al de la reconstrucció que experts de l'Institut de Formació en Ciències Forenses acaben d'entregar a la Policia Nacional, mostrant el possible procés d'envelliment d'Anglés, que ara fregaria els 55 anys. Aquesta segona imatge s'ha incorporat a la causa que instrueix el jutjat número 6 d'Alzira i, a instàncies de la Policia Nacional, ja figura en la llista de fugitius més buscats de l'Europol.

Les primeres investigacions forenses estimen que el crani estava "pocs anys" en la mar, mentre que més de deu anys separen la desaparició del fugitiu espanyol de la trobada de les restes òssies. És a dir, que en el millor dels casos pertanyeria a un moment posterior a la presumpta arribada d'Anglés a Irlanda.

La nova fitxa poliical amb el rostre d'Antonio Anglés envellit incorporada a la llista de fugitius de l'Europol / Europol

El jutjat d'instrucció número 6 d'Alzira manté oberta la recerca d'Anglés, el presumpte coautor de l'assassinat i violació de les adolescents Míriam, Toñi i Desirée, i ha reimpulsat la investigació amb noves instruccions que exploren totes les vies pendents amb l'objectiu que el cas, que prescriu el 2029, no es tanque en fals.

Recontrucció de l'envelliment d'anglés de l'Institut Formació en Ciències Forenses / À Punt NTC

També et pot interessar