Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT

'Arcadeologia', el documental que ret homenatge a l'edat d'or de les màquines recreatives Arcade

S'estrena aquest dijous al Teatre Cervantes de Petrer i està inspirat en el fenomen del videojoc que va començar a Espanya en la dècada dels anys setanta. En el projecte participa À Punt Mèdia 

'Arcadeologia', el documental que ret homenatge a l'edat d'or de les màquines recreatives Arcade
Zaida Ruiz
05 de juliol 2021 - 17:45

Arcadeologia és el nom del documental que ret homenatge a l'edat d'or de les màquines recreatives Arcade. El projecte documental s'estrena dijous al Teatre Cervantes de Petrer i hi ha participat À Punt Mèdia. L'objectiu és restacar un patrimoni cultural contemporani i reviure l'ambient dels salons recreatius de fa trenta anys, així com aprofundir en una part de la història del videojoc.  Un fenomen de la dècada dels anys setanta, que ara reviu.

Mario-Paul Martínez, director de la película Arcadeologia, ha explicat que al documental es coneixerà què va ser Arcade: “El joc primitiu, el primer joc el de les maquinetes de tota la vida, a Espanya”. Un projecte documental que recupera una part de la història de molts, jugadors i jugadores de videojocs dels anys 80, "una època que es considera l'edat d'or del videojoc", ha dit Martínez.

Exhibició de més de 200 màquines recreatives

A més, el documental repassa la figura de l'Arcade al territori espanyol i mostra les activitats de restauració i conservació d'aquestes relíquies de l'oci electrònic que ha recuperat el col·lectiu Arcade Vintage. Al taller del col·lectiu ubicat a Petrer exhibeixen més de dues-centes màquines recreatives.  

Joaquín Liarte, membre de l’associació Arcade Vintage, ha explicat que el documental exposa qui s'encarrega a Espanya de recuperar aquestes màquines perquè no es perden. “Aquest projecte va començar a Petrer. En la pel·lícula apareixen moltes persones involucrades en el món del videojoc, sobretot del videojoc Arcade i del videojoc retro", ha explicat Liarte.

Cada volta es més difícil veure màquines Arcade. Algunes s'han convertit en objectes de col·leccionista. Són jocs clàssics com Pac-Man, Megaman o Sonic... que van canviar la història i la indústria del videojoc. Ha explicat Joaquin Liarte que són jocs senzills, però molt addictius “i la gent s'enganxa a les màquines i disfruta d'una manera, com gaudíem nosaltres quan érem xiquets".

el Vinalopó Mitjà

També et pot interessar