Arranca la campanya per a inspeccionar les xurreries instal·lades als carrers de València

Els inspectors revisen els 158 establiments temporals fins al pròxim 19 de març

València inspecciona les xurreries durant les Falles / À Punt NTC

València es prepara per a rebre les Falles i ha encetat ja la campanya per inspeccionar les 158 xurreries instal·lades als carrers de la ciutat, una acció de control que continuarà fins al pròxim dia 19 de març. D'aquestes, 136 corresponen a falles i les altres 22 a bars. L'objectiu del consistori és assegurar que aquests establiments temporals compleixen els requisits sanitaris i de consum.

Les revisions es fan de forma recurrent i poden tindre lloc a qualsevol hora del dia, siga de matí o de vesprada. El regidor de Sanitat i Consum, José Gosálbez, ha subratllat que el consistori ha fet fins ara "300 controls". Ara per ara, només una xurreria ha sigut tancada cautelarment per no estar connectada a la xarxa municipal de proveïment d'aigua, segons ha precisat el consistori en un comunicat.

Els huit tècnics que fan les inspeccions supervisen les condicions sanitàries de cada lloc i controlen que es complisquen les pràctiques de manipulació, la connexió de xarxa, que disposen d'escalfador d'aigua, d'aixeta d'accionament no manual i que s'utilitzen tovallons d'un sol ús. També es prenen mostres d'aigua en el moment per a comprovar l'estat microbiològic i químic.

A més, cal que tinguen fulls de reclamacions o que el llistat de preus estiga visible. Aquesta última és una mesura rellevant enguany, ja que molts han apujat els preus a causa de la inflació i l'encariment de la matèria primera, com l'oli i la farina, tan bàsica en l'elaboració de xurros i bunyols. Tot per gaudir d'un març amb els productes més típics de les Falles.

També et pot interessar

stats