Arriben quatre pasteres amb 88 migrants a les costes de les Balears

Les embarcacions han sigut interceptades al llarg de la jornada i tots els navegants estan en aparent bon estat de salut

Imatge d'arxiu de Salvment Marítim rescatant migrants que viatgen amb pastera
Imatge d'arxiu de Salvament Marítim rescatant migrants que viatgen amb pastera / Europa Press

Un total de 88 migrants, 57 d'origen magrebí, 24 subsaharians, cinc sirians i dos pakistanesos, han sigut interceptats després de l'arribada de quatre pasteres al llarg d'este dissabte a les costes de les Balears. Ha passat unes poques hores després que tres joves foren rescatats en una altra pastera prop de Mallorca, en la qual viatjaven més migrants, morts durant la travessia.

Segons Delegació de Govern, atenent informació facilitada per la Guàrdia Civil, de matí s'han localitzat 24 migrants subsaharians, en aparent bon estat de salut, al far de Ses Salines de Santanyí (Mallorca). En esta actuació han intervingut agents de la Guàrdia Civil de Santanyí i de Felanitx.

Seguidament, a les 11:15 hores, s'ha rescatat dèsset persones d'origen magrebí, també en aparent bon estat de salut, a una milla nàutica al sud de Formentera. Han intervingut el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim.

Més tard, vora les 13:30 hores, s'han localitzat un total de 21 migrants, setze d'ells d'origen magrebí i cinc d'origen sirià, en aparent bon estat de salut. Esta vegada, els fets han ocorregut en terra en la zona des Caló, a Formentera. Han intervingut la Guàrdia Civil de Formentera i la Policia Local.

Finalment, a les 16 hores s'ha interceptat un total de 26 migrants, 24 d'origen magrebí i dos d'origen pakistanés, en aparent bon estat de salut. Els fets han ocorregut també en terra, en la zona de s'Estufador, de Formentera. Igualment, han intervingut Guàrdia Civil de Formentera i la Policia Local.

També et pot interessar

stats