Asaja-Alacant demana al govern espanyol que active les restriccions al reg a la conca del Segura

Els llauradors es posicionen en contra de la decisió dels governs valencià, murcià i andalús, que tomben les restriccions previstes per la CHS

Els llauradors del Baix Segura demanen al govern espanyol que active les restriccions al reg a la conca del Segura / À Punt NTC

Els llauradors de les comarques del sud demanen al govern espanyol que active les restriccions al reg a la conca del Segura, per considerar-la innecessària i contrària als seus interessos. La petició arriba just 24 hores després que la junta de govern de la Confederació del Segura haja tombat les restriccions previstes, amb el suport del govern valencià, els de Múrcia i Andalusia i els representants dels regants. “No compartim que cada decisió que prenga el govern espanyol sempre passe per fer-li un retall als regants”, afirma Sara Rubira, consellera d'Aigua i Agricultura de Múrcia.

Per contra, el sindicat agrari Asaja-Alacant, majoritari al Baix Segura, creu que les restriccions al regadiu són assumibles a la tardor, quan disminueix el volum d'aigua necessària per al reg. José Vicente, president del sindicat, defén que les restriccions reforçarien la petició que fan ara al govern espanyol perquè aprove el decret de sequera, que permet aplicar mesures d'urgència. “Posar en marxa pous de sequera, incrementar la capacitat de dessalació i llevar la taxa del transvasament”, són algunes de les mesures que proposa.

Els embassaments del Segura estan per davall del 25% de capacitat i, si no plou, les restriccions s'hauran d'aplicar en els pròxims mesos i, probablement, de forma més intensa.

També et pot interessar

stats