L'assassinat de la jove Wafaa Sebbah arriba a juí cinc anys després del crim

La vista oral comença a l'Audiència de València el 19 de novembre i es preveu que dure dos setmanes

L'autor confés de la mort de Wafaa, David Soler 'El Tuvi'
L'autor confés de la mort de Wafaa, David Soler, 'El Tuvi' / À Punt NTC

David Soler, conegut amb el malnom d'El Tuvi, serà jutjat per l'assassinat de la jove Wafaa Sebbah el dimarts 19 de novembre, segons han confirmat a À Punt fonts properes al cas. Han passat cinc anys des d'aquell crim comés el 17 de novembre del 2019 a Carcaixent. Ara, el presumpte assassí —que ja ha reconegut haver-la matat— haurà de seure al banc dels acusats a l'Audiència de València en un procés amb jurat popular que decidirà si és culpable.

Ja s'ha fet el sorteig per a designar les 36 persones candidates que conformaran el jurat. En la primera sessió es triaran els onze noms definitius, nou titulars i dos suplents per a començar el que s'espera que siga un juí llarg, d'almenys dos setmanes.

L'acusació particular en el juí per l'assassinat de Wafaa l'exerceixen tres advocats penalistes: Jesús Ruiz de Valbuena en representació dels pares, i Juan Carlos Navarro i Isabel Carricondo en nom dels germans. Tots coincideixen a demanar presó permanent revisable, com la Fiscalia, que, a més, afig huit anys de presó per agressió sexual. La defensa reclama l'absolució perquè considera que no hi ha delicte.

Les acusacions del procés sostenen que aquell 17 de novembre del 2019, El Tuvi va matar Wafaa amb molta violència després que ella, de només dènou anys, s'hi negara a mantindre relacions sexuals. Després es va desfer del cadàver llançant-lo al pou d'una caseta de camp de la zona. Durant quasi dos anys, la xica, que era veïna de la Pobla Llarga, va romandre en parador desconegut fins que el juny del 2021 trobaren les seues restes en aquella finca rural que, precisament, havia sigut propietat de la família del sospitós.

Les autoritats el detingueren immediatament després de localitzar el cadàver de Wafaa i ell va confessar haver-la matat. Des d'aleshores ha estat tancat en presó preventiva. L'acusat, a més, té ja altres condemnes per maltractaments i lesions a joves del seu entorn. També és sospitós de l'assassinat d'Isabell Elena Raducanu, a Xàtiva, de 36 anys i embarassada de sis mesos, i del fill no nascut, ocorregut el juny del 2019, només uns mesos abans de matar Wafaa.

Durant molts mesos, el cas d'esta jove va compartir protagonisme mediàtic amb el de Marta Calvo perquè totes dues van desaparéixer amb pocs dies de diferència i en localitats relativament pròximes de la comarca de la Ribera Alta.

També et pot interessar

stats