Directes
Ara en la televisió
EL PISET

Atlas de les aus, l’app per a descobrir les aus de la serra de Mariola i la Font Roja

Desenvolupada per la Fundació Victoria Laporta Carbonell, és el fruit de tres dècades d’albirament d’ocells i investigació

Una au de la serra de Mariola / À Punt NTC

La serra de Mariola i la Font Roja atresoren un patrimoni natural únic de gran riquesa ornitològica que d’ara avant es podrà descobrir amb només un clic. Gràcies a una nova app anomenada Atles de les aus, els i les senderistes podran identificar ràpidament les aus que està observant, així com les característiques.

La serra de Mariola i el Carrascar de la Font Roja són zones d’especial protecció d’aus on viuen vora 170 espècies diferents. Conéixer-ne més i, sobretot, identificar-les és ara més fàcil gràcies a la nova app de la Fundació Victoria Laporta Carbonell d’Alcoi.

Vicent Ferri, director de la fundació, afirma que l’app conté un recull “molt bonic”. I que cadascuna de les espècies té la fitxa amb un munt d’informació, com ara el seu calendari fenològic, que indica en quin moment de l’any s’hi poden trobar, i unes fotografies que ajuden molt bé a identificar-les. 

És el resultat de trenta anys d'albirament i investigació que ha permés també comprovar com ens afecta el canvi climàtic. S’ha notat una minva de totes les espècies lligades a l’agricultura i també el nombre de parelles reproductores de les espècies, que prefereixen un clima més fred i humit, segons l’ornitòleg Pep Cantó. 

L’aplicació, que s’ha posat en marxa aquest dimarts, és única pel que fa a l’anàlisi de les aus en una zona determinada, que pretén ser una eina útil per als aficionats a l’ornitologia en ajudar-los a identificar fàcilment quina és l’espècie que estan albirant, explica el creador Jesús Gisbert.

l’Alcoià Medi ambient

També et pot interessar