L'Audiència de Barcelona envia el futbolista Dani Alves a juí per agressió sexual

L'exjugador del Barça està acusat de violar una jove de 23 anys al reservat d'una discoteca de la ciutat comtal al desembre

L'exfubolista Dani Alves (arxiu)
L'exfubolista Dani Alves (arxiu) / Europa Press

L'Audiència de Barcelona ha resolt enviar a juí l'exfutbolista del FC Barcelona Dani Alves per un delicte d'agressió sexual. Se l'acusa de violar una jove de 23 anys en el reservat d'una discoteca de la ciutat comtal el desembre passat.

En un acte difós aquest dimarts, la secció 21a del tribunal confirma el processament de l'exinternacional brasiler, en concloure que les declaracions de la víctima i dels testimonis, així com les proves pericials, sustenten indicis suficients per a jutjar-lo per un delicte d'agressió sexual. Al juliol, la jutgessa encarregada del cas ja va processar el jugador per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal i li va imposar una fiança de 150.000 euros.

Alves, que està en la presó de Brians 1 des del gener per risc de fuga, va manifestar que no estava conforme amb el processament judicial per presumpta violació, però va decidir no recórrer-hi en contra per tal de no dilatar el procés i arribar com més prompte millor a juí.

El futbolista, que ha canviat diverses vegades de versió durant la investigació, va assegurar en l'última compareixença davant la magistrada que les relacions sexuals amb la denunciant foren consentides. Va admetre que en un principi havia mentit sobre l'assumpte i va arribar a negar haver tingut la trobada amb la xica perquè no volia que la dona descobrira que li havia sigut infidel. En el relat final, Alves sosté que l'acostament entre els dos en el reservat de la discoteca on ocorregueren els fets va ser mutu. La jove, per la seua part, va decidir des del principi del procés renunciar a la indemnització que li correspondria per lesions i danys morals en cas que el juí acabe en condemna i ha assegurat reiteradament que l'únic objectiu que té amb tot el procediment és aconseguir que es faça justícia.

Amb la resolució coneguda hui, s'obri un termini de cinc dies perquè les parts presenten els escrits de qualificació provisionals, en els quals hauran d'argumentar si Alves ha de ser absolt o condemnat. En aquest tràmit, l'últim que queda per completar abans de fixar la data del juí, la Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima han d'establir la pena que consideren que se li hauria d'aplicar.

També et pot interessar

stats