Augmenta la venda de tabac en un 6,75% a la Comunitat Valenciana

L’increment més significatiu està en la compra de cigarrets, que ha pujat un 19,2%

Un home en un estanc / 'À Punt NTC'

Augmenten les vendes de tabac el primer semestre de l'any i la Comunitat Valenciana és la quarta d'Espanya on més cigarrets s'han venut aquest 2023. L'augment del preu del tabac, entre altres factors, sí que ha frenat moderadament el consum; tot i això, les xifres de vendes de tabac són astronòmiques: més de sis milions d’euros de gener a juny. 

La venda de tabac —cigarrets, tabac d’enrotllar, pipes i puros— puja en el primer semestre del 2023 a tot Espanya i ho fa en un 4,6% respecte del mateix període del 2022. La Comunitat Valenciana trenca aquesta mitjana i el repunt del mercat del tabac és superior: en el primer semestre de l'any, les vendes de tabac han pujat un 6,75% comparades amb l'any passat.

L'augment més significatiu està en la venda de cigarrets des de gener a juny; en concret, la venda d'aquest tabac al nostre territori ha pujat un 19,2%. L'increment del volum de venda es deu a la pujada de preus perquè, segons les veus expertes, el consum baixa, però l'alçada de la prohibició a les terrasses no ajuda. De fet, Javier Galiana, del Comité Nacional de Prevenció del Tabaquisme, opina que això ho “fomentarà”. Les xifres donen suport a aquesta premissa: entre gener i juny a Espanya s'han consumit 1.030,7 milions de paquets de cigarrets, un 2,5% menys que l'any passat i a la Comunitat Valenciana aquesta baixada és només del 0,3%.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia en consum de tabac després de Catalunya, Andalusia i Madrid.

També et pot interessar

stats