Àustria confina la població no vacunada durant deu dies

El país alpí està a la cua de vacunació d'Europa, només un 65% de la població adulta ha rebut les dues dosis de la vacuna

Gent descansant en un parc públic de Viena
Gent descansant en un parc públic de Viena / Reuters

A partir d'aquest dilluns la població austríaca no vacunada, que representa el 35% del total, només podrà eixir de casa per anar a treballar, estudiar o fer compres de primera necessitat. Queda prohibit, per tant, anar a comprar a botigues no essencials, acudir a restaurants, bars, gimnasos o assistir a esdeveniments culturals fins al pròxim 24 de novembre.

Les restriccions, aprovades pel parlament austríac, s'implanten per l'increment de contagis. En set dies, la incidència acumulada entre les persones no vacunades ha arribat als 1.700 casos per 100.000 habitants. En el cas de la població immunitzada, aquesta se situa en 383 casos per 100.000 persones. Àustria està a la cua de vacunació d'Europa, només un 65% de la població adulta ha rebut les dues dosis de la vacuna.

Mentre es resol el debat legal sobre si les restriccions poden aplicar-se o no, el canceller austríac Aleksander Schallenberg ha advertit que la gent ha de saber que hi haurà controls i hi haurà sancions.

L'aplicació de les mesures restrictives la controlarà la policia austríaca de manera aleatòria, amb multes per incompliment de fins a 500 euros per als particulars i de fins a 3.600 euros per als establiments.

No és la primera volta que el país pressiona les persones no vacunades. Durant la setmana passada ja els va prohibir l'entrada a bona part dels establiments d'oci i restauració.

La norma adoptada pel parlament austríac per a un període inicial de deu dies pot ampliar-se posteriorment, cosa que requerirà una nova votació parlamentària.

Segons el Centre Europeu per a la Prevenció de Malalties, l'evolució de la pandèmia a Europa és molt negativa. Hi ha 10 països en risc extrem, entre els quals Polònia, Bulgària i els Països Baixos. Alemanya, Àustria i Dinamarca estan un nivell per davall, però s'encaminen al desastre si no fan res. 

També et pot interessar

stats