AVA-Asaja denúncia “una campanya d'assetjament” de la Inspecció de Treball als arrossers

L'organització agrària critica la “fustigació administrativa i burocràtica” en estes supervisions

L'associació protesta contra els controls de la Inspecció de Treball
AVA-Asaja protesta contra els controls de la Inspecció de Treball / AVA-Asaja

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha protestat este dijous davant el desplegament que ha fet la Inspecció de Treball en les últimes setmanes, amb l’objectiu de supervisar el treball dels arrossers, amb diversos cotxes patrulla i un helicòpter que sobrevola la zona. En un comunicat, l'organització agrària qualifica “d’assetjament” la supervisió dels seus treballs, que ara se centren a l’eliminació de males herbes.

L'organització explica que els arrossers se senten tractats “com delinqüents” i critiquen que la responsabilitat recaiga sobre ells en situacions que no depenen exclusivament de l’agricultor, com un incompliment per part de l’empresa subcontractada.

AVA-Asaja demana que les autoritats tinguen “la mateixa contundència a l'hora d'atallar els robatoris que han ocorregut durant els últims mesos en cultius i en les casetes de regadiu”.

No és la primera supervisió del camp que critica l'organització agrària. Abans, ja va advertir d'un ampli dispositiu en la viticultura a la comarca Utiel-Requena. L’entitat insta el govern que “deixe d'assetjar els agricultors”, critiquen la “fustigació administrativa i burocràtica al sector agrari” i asseguren que les autoritats busquen "que abandonem els nostres camps i granges".

També et pot interessar

stats