El Banc d'Aliments garanteix el menú de la nit de Nadal a 60.000 valencians i valencianes

Una trentena de voluntaris han repartit aliments a més de 400 famílies vulnerables a l'estadi de Mestalla. "Enguany ve gent amb carrera universitària, mai havia passat."

El repartiment del Banc d'Aliments a l'estadi de Mestalla.
El repartiment de Banc d'Aliments a l'estadi de Mestalla. / Kai Försterling

Una taula digna la nit de Nadal per a més de 60.000 valencians i valencianes. Eixe ha sigut el repte de "Nit nadalenca", l'acte solidari organitzat pel Banc d'Aliments de València, el Banc d'Acció Solidària i el Valencià CF celebrat aquest dissabte a l'estadi de Mestalla.

"Entre tots hem aconseguit que més de 60.000 persones tinguen una taula digna per a la nit de Nadal. Més de 15.000 quilos d'aliments han anat a parar a mans de més de 400 famílies en situació vulnerable. Volem que la nit del 24 de desembre siga d'amor i de pau per a tots", ha explicat Jaume Serra, president del Banc d'Aliments de València.

El perfil de les persones que tenen la necessitat de recórrer a la solidaritat és cada vegada més diversa. De fet, Serra ha destacat: "Enguany ha vingut gent amb carrera universitària, amb un sou de 1.200 euros. Mai havia passat", ha assegurat.

"Antigament, quan va obrir el Banc d'Aliments, venia gent major i pobra, però hui hi ha gent amb carrera que no pot mantindre la família perquè ha de pagar un préstec hipotecari. Eixes persones no arriben a finals de mes i han de fer cua perquè els donem suport", ha explicat.

Un total de 2.600 voluntaris han participat des de novembre en la campanya de recollida d'aliments, valorats en 850.000 euros. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d'unes 300 empreses valencianes.

L'èxit de la campanya ha fet possible que el Banc d'Aliments de València tinga les "prestatgeries plenes fins a maig perquè cap família valenciana tinga problemes per alimentar-se".

Leslie, una de les usuàries que ha acudit a la cita solidària, ha reconegut que algunes persones no poden comprar regals als fills, per eixe motiu els fa il·lusió rebre aliments, galetes o xocolata la nit de Nadal.

"Moltes gràcies per ajudar a tants xiquets. M'encanta aquest esdeveniment, sobretot perquè he vist que altres joves han vingut a ajudar", comenta Anabel.

La vicepresidenta segona del Consell i consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, també ha participat en l'esdeveniment solidari. "Vinc amb totes les ganes del món per a acompanyar el Banc d'Aliments. No ens adonem que moltes famílies valencianes necessiten entitats com aquesta", ha explicat als mitjans.

També et pot interessar

stats