Els bancs d'aliments alerten de l'augment d'usuaris en l'últim any

Els productes més reclamats pels voluntaris són aliments per a bebés i oli

Els usuaris dels bancs d'aliments s'han incrementat en l'últim any / À Punt NTC

Amb els preus dels aliments disparats des de fa més d'un any, els usuaris dels bancs d'aliments s'han incrementat. Cada vegada un major nombre de persones necessiten abastir-se de productes bàsics, com oli i llet. Així ho ha alertat la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments, que aquest divendres comença una nova campanya d'arreplega de productes bàsics en col·laboració amb 11.500 supermercats d'Espanya, amb motiu de les festes nadalenques, que estarà oberta fins al 30 de novembre.

En el cas concret de la Comuntitat Valenciana, hi participen quasi totes les cadenes d'alimentació. "El que més necessitem ara mateix són aliments per a bebés i oli", ha explicat Ricardo Arrufat, un voluntari de Castelló de la Plana. Paco Sebas és un dels nous donants, que s'ha decidit a participar-hi perquè "els preus dels productes bàsics a les prestatgeries són desorbitats".

És l'opció clàssica de la gran arreplega d'aliments. Del vial de la botiga, al carro i d'ahí als punts de recollida. Enguany també existeix l'opció de fer donacions en caixa; poden ser d'un mínim d'un euro, que s'afig al compte i d'ahí als bancs d'aliments, que repartixen a les famílies.

L'objectiu és arribar a recaptar 24 tones d'aliments, en tot Espanya. "Fa falta tindre les portes obertes perquè milers de persones puguen, almenys, menjar", ha explicat Jaime Serra, president del Banc d'Aliments de València. Segons diuen, la inflació ha disparat les necessitats de les famílies, però també la solidaritat.

També et pot interessar

stats