Belén Franch protagonitza el nou mural del projecte Dones de Ciència a l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera
La investigadora valenciana va ser guardonada amb la medalla d’honor de la NASA
La investigadora valenciana Belén Franch és la nova protagonista de l’últim mural de Dones de Ciència, un projecte impulsat per la Universitat Politècnica de València i el centre d’investigació Las Naves de l’Ajuntament de València. L’obra llueix a la façana de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera (Ribera Baixa) i l'ha pintat l’artista Alexia Prokesch Valentín, la Peixa.
Franch, investigadora adscrita a la Universitat de València, lidera el grup de treball Estimacions del rendiment dels cultius del consorci internacional NASA Harvest, que és capaç de predir la collita de cultius a partir de les imatges dels satèl·lits. Tot això, gràcies a l'algorisme ARYA (Agriculture Remotely-sensed Yield Algorithm) desenvolupat per la mateixa Franch, que ha reconegut que ser la protagonista d'aquest mural és "una gran satisfacció i tot un orgull".
La investigadora valenciana, guardonada amb la medalla d'honor de la NASA per la seua contribució al camp de la teledetecció, ha mostrat el seu agraïment al projecte Dones de Ciència per "crear referents femenins i atraure les xiques a les carreres STEM".
Franch ix representada en el mural amb elements del seu treball, com els satèl·lits, el sol i l’arròs.
Aquest és el mural que fa 35 fets en el marc de Dones de Ciència, una iniciativa que des del 2019 contribueix a visibilitzar dones "de referència" en els seus respectius camps. El projecte va ser reconegut l'any passat amb el guardó al millor projecte singular dels Premios Prismas, els més importants del país en el camp de la divulgació científica.