Les dos belugues rescatades d’Ucraïna s'adapten a l'Oceanogràfic de València

Els exemplars evacuats comencen bé a adquirir les rutines i els tècnics preveuen integrar-les amb les companyes d’aquari en les pròximes setmanes

Una de les dues belugues evacuades des d'Ucraïna ja en aigües de l'Oceanogràfic
Una de les dues belugues evacuades des d'Ucraïna ja en aigües de l'Oceanogràfic / À Punt NTC

València els para bé a Miranda i Plombir, les dues belugues que tècnics de l’Oceanogràfic, amb la col·laboració de dos tècnics més dels Estats Units, van rescatar d’un aquari d’Ucraïna en un dispositiu històric pel desplegament que va requerir. Almenys atenent a la seua evolució i la seua resposta al període d’aclimatació que viuen a l’Oceanogràfic de València.

Fonts d’este centre de referència a Europa han indicat que la parella de cetacis “evoluciona favorablement i de manera progressiva comencen a adaptar-se a les rutines de la nova llar”.

Els biòlegs i cuidadors de l’aquari valencià han iniciat els primers contactes amb les dues belugues residents en el centre, Yulka i Kylu, en les àrees tècniques i es preveu que puguen integrar-se durant les pròximes setmanes, com afigen des de l’Oceanogràfic.

Superats els primers dies des de l'arribada de les belugues de l'aquari Nemo de la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, un dels blancs dels bombardejos de les tropes de Putin, l’Oceanogràfic destacava "la important repercussió internacional" que ha tingut la notícia.

De fet, des de l’aquari valencià destacaven que grans mitjans de comunicació internacional, com ara el periòdic New York Times, la revista People o els canals de televisió BBC, CBS o NBC, s’havien fet ressò de la notícia.

També la ràdio pública dels Estats Units (NPR) ha fet seguiment del conjunt de l'operació de rescat, encara que ha sigut la CNN qui més seguiment està donant a la notícia, segons indiquen des del centre valencià.

El rescat d’estos dos exemplars de grans dimensions va ser possible gràcies a un complex operatiu internacional, minuciosament preparat durant mesos, que el president de l'Associació de Zoològics i Aquaris (AZA) afirmava que havia sigut, probablement, “el rescat més complex mai realitzat” al món. 

També et pot interessar

stats