Benicàssim exporta un projecte que evita l’acumulació d’aigua en episodis de pluges
Es tracta d’un sistema de drenatge sostenible que ajuda a filtrar i reutilitzar l’aigua, que ja s'ha provat a Lugo, Sabadell i Itàlia.
El repte de les ciutats passa per adaptar-se al canvi climàtic. A Benicàssim, des de fa un any utilitzen un sistema que ajuda a filtrar i reutilitzar l’aigua de pluja. Es tracta d’un sistema de drenatge sostenible fet a base de taulells de rebuig que evita, per exemple, l’acumulació d’aigua en episodis de gota freda.
Després de cada episodi de pluja, l’equip de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) analitza la qualitat de l’aigua recollida pel sistema de drenatge sostenible instal·lat al carrer de la Torre de Sant Vicent. Analitzen l’aigua perquè el sistema permet reutilitzar-la per a regar zones verdes i parcs i, segons les dades recollides pel projecte, en l’últim any la pluja acumulada ha sigut d’un milió de litres. “El sistema ha sigut capaç d’infiltrar de nou al terreny un 86%, aproximadament 900.000 litres d’una aigua molt pura”, ha explicat Javier Mira, coordinador de l’àrea d’Hàbitat de l’institut.
Aquest dimecres, a Madrid, es farà un congrés d’experiències de ciutats adaptades al canvi climàtic, on presentaran els resultats d’aquest projecte que ja han exportat a Lugo, Sabadell i Itàlia.