Extingit l’incendi de Montitxelvo després de tretze dies i 2.500 hectàrees cremades

 Bernabé descarta les causes naturals, i fa una crida a la prudència

Les flames de l'incendi de Montitxelvo pròximes a una vivenda enclavada en la pinada
Les flames de l'incendi de Montitxelvo pròximes a una vivenda enclavada en la pinada / Rober Solsona (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de novembre 2023 - 14:22 Actualitzat: 15 de novembre 2023 - 23:01

El Centre de Coordinació d’Emergències ha informat a través de les xarxes socials que l’incendi de Montitxelvo, declarat el dia 2, s'ha donat per extingit aquest dimecres a les 21:43 hores, després de tretze dies i 2.500 hectàrees cremades. La delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha fet una crida a la prudència pel que fa a les causes del foc, que va obligar a desallotjar el veïnat de diversos pobles i urbanitzacions. Es contempla un accident o la falta de manteniment. El que sembla descartat, d'acord amb les declaracions de Bernabé, és que no es va originar per causes naturals.

Segons unes imatges a les quals va tindre accés en exclusiva À Punt, l'incendi va començar en una zona envoltada de camps, entre el poliesportiu municipal i el barranc de la Font, des d'on es va escampar el foc, afavorit pel vent de més de 100 km/h que bufava aquell dia.

Aquest incendi, que es va estendre fins a la Safor i va arribar a amenaçar alguns pobles del Comtat, continua actiu. De fet, aquest dimecres continuen en la zona un equip de brigades forestals i tres equips dels bombers perquè, tot i que està controlat des del dia 6, en queda pendent l’extinció total. Els efectius continuen refrescant la zona per a evitar el mínim revifament de les flames.

Segons la delegada del govern espanyol, "la Guàrdia Civil ha determinat el lloc específic on va començar l'incendi, i està clar que no va ser una causa natural, però la investigació encara continua el seu curs".

“El més important és que la prudència siga la protagonista en les qüestions que tenen a veure amb les investigacions”, apuntava Pilar Bernabé. “Hi ha moltes qüestions que indiquen que la causa no va ser natural, com un accident, una qüestió de mal ús o una falta de manteniment, però no per això podem dir coses que estan fora del que és estrictament la investigació de la Guàrdia Civil”, ha insistit.

També et pot interessar

stats