La taca que està a 16 quilòmetres de la costa valenciana està minvant i la seua dimensió és cada vegada menor

El cap del Consell assegura que "s'estan complint perfectament els protocols" i que la Generalitat està en coordinació amb la delegació del govern i el port de València

Platja de la Malva-rosa de València / À Punt NTC

La delegada del govern espanyol, Pilar Bernabé, ha afirmat aquest dissabte de vesprada a través del seu compte d'X que el vessament localitzat a 16 quilòmetres de la costa de València "s'està dispersant" i que la taca "està minvant i la dimensió és menor que ahir". Així i tot, Bernabé demana mantindre la cautela i estar "pendents de l'evolució del vessament".

Salvament Marítim ha tornat a sobrevolar aquest dissabte de matí la zona de la taca del vessament per a intentar determinar de què es tracta, segons ha informat a primera hora Emergències de la Generalitat. Les mateixes fonts apunten que el vessament podria provindre de la neteja de tancs d'un vaixell.

La delegada del govern espanyol ja havia avançat aquest matí que segons la simulació realitzada per Salvament Marítim, el més previsible és que "cap classe de vessament arribe fins a la costa". També ha afegit que la naturalesa del vessament és oliós i que no es perceben partícules sòlides.

Des d'Alacant, el cap del Consell Carlos Mazón ha manifestat aquest dissabte al matí que s'està seguint el tema amb "serenitat i tranquil·litat", així com que la Generalitat està "perfectament coordinada" amb Capitania Marítima, el Port de València i delegació de Govern. "S'estan complint perfectament els protocols i cada hora que passa les notícies són més tranquil·litzadores", ha insistit Mazón.

Divendres ja es va sobrevolar la zona i es van prendre mostres de l'abocament per a analitzar-les en el laboratori CSIC de Barcelona. Alhora, Salvament Marítim va activar el Pla Marítim Nacional per Contaminació Marítima en Situació 1 després de l'aparició de l'abocament.

La situació 1 del Pla Marítim Nacional és un protocol d'actuació que permet tindre tots els mitjans que puguen ser necessaris previstos per a actuar. La coordinació i gestió d'aquesta situació recau, tal com estableix la normativa, en Capitania Marítima i Salvament Marítim, que està en contacte amb la Generalitat Valenciana, per si fora necessària l'activació de recursos autonòmics.

També et pot interessar

stats