El Bo Viatge torna aquest dimarts: t'expliquem les novetats d’enguany i com sol·licitar-lo

En el nou programa s’hauran de reservar un mínim de tres nits i se subvencionarà un màxim del 50% de l'allotjament

Novetats del Bo Viatge 2024
Novetats del Bo Viatge 2024 / Marta Galindo

La Generalitat obri aquest dimarts, 2 de gener, la sol·licitud de cita prèvia per a l'edició de 2024 del programa Bo Viatge. Com és habitual, hi ha dos períodes anuals per a viatjar, del 16 de gener al 3 de juny, enguany excloent la Setmana Santa, i del 15 d'octubre fins al 22 de desembre. La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha incidit en el fet que enguany s’han introduït certes novetats que “han sigut consensuades amb tot el sector turístic de la Comunitat Valenciana”, segons un comunicat remés pel govern valencià.

Les principals novetats se centren tant en el nombre de pernoctacions mínimes per a gaudir del bo, en les quantitats subvencionables, a més dels períodes en el qual romandrà actiu el programa.

Viatges amb un mínim de tres nits i un període únic d’inscripció

En l’edició d’enguany els viatges es faran amb un mínim de tres nits, amb l’objectiu de “maximitzar els efectes del manteniment de l’ocupació” en temporada baixa, ha explicat Montes. Respecte a les quantitats subvencionables, s'ha establit en un màxim del 50% del cost de reserva amb una quantitat màxima 350 euros.

A més, s'estableix un únic termini ininterromput d'inscripció, des de les 10:00 hores d’aquest dimarts, fins a les 10:00 hores del 30 de novembre del 2024.

Com inscriure’s en el programa

La sol·licitud d'inscripció es presentarà exclusivament de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat, a través del procediment creat a aquest efecte. En la pàgina web del programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2024 estarà disponible la informació sobre aquestes ajudes i s'habilitarà un accés a la seu electrònica per a la sol·licitud d'inscripció.

La inscripció s'ha d'efectuar realitzant els següents dos tràmits. En primer lloc, una sol·licitud de cita prèvia per a fer la sol·licitud d'inscripció, un tràmit que no requereix la firma electrònica. En segon lloc, dins del període assignat de dia i hora en la cita, es formalitzarà la inscripció. Per a aquest tràmit es requereix la firma electrònica.

Més de 400.000 persones han gaudit del programa

Quant al balanç global del programa, la responsable de Turisme ha declarat que més de 400.000 persones han gaudit del programa, que Turisme Comunitat Valenciana impulsa des de finals del 2020 amb tres edicions anuals, i que acumula vora 135.000 reserves i més de 3.700 empreses adherides en les diverses edicions.

Les deu destinacions més sol·licitades en l’edició del 2022 han sigut Benidorm, Calp, Finestrat, Altea, Peníscola, València, Alacant, Morella, Elx i Dénia. Cal destacar que el programa té per objectiu incentivar la demanda interna de serveis turístics prestats a la Comunitat Valenciana, en períodes d’estacionalitat, de persones residents a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats