Directes
Ara en la televisió
SANTA MISSA

El BOE publica el reconeixement de l'alt Túria i la vall del Cabriol com a reserves de la biosfera

La Unesco destaca amb aquesta categoria els espais amb hàbitats d'especial interés mediambiental.

La vall de Cabriol en una imatge d'arxiu

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat la resolució de la Unesco per la qual es reconeix com a reserva de la biosfera l'Alt Túria (a la Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa), la vall del Cabriol (Comunitat Valenciana, Aragó i Castella-la Manxa) i Sibèria, a la comunitat autònoma d'Extremadura.

Des del 1971 la Unesco selecciona amb criteris científics llocs geogràfics que considera representatius dels diferents hàbitats del planeta, terrestres i marítims, que ha integrat en un mapa de reserves de la biosfera. Aquest reconeixement acostuma a reforçar la protecció mediambiental dels espais.

La Reserva de la Biosfera de l'Alt Túria inclou huit termes municipals valencians: Aras de los Olmos, Benaixeve, Cases Altes, Cases Baixes, Xelva, Titaigües i Toixa. Les 67.080 hectàrees de la reserva ocupen una part del curs mitjà del riu Túria, una zona que es caracteritza per la diversitat dels seus sòls i vegetació, així com per la calidesa i sequedat del clima estival. Predominen els pins, els roures i els ginebres, i en la fauna destaca la presència d'ocells esteparis, llebres ibèriques, conills europeus, merles aquàtiques i tòtils, així com dues espècies endèmiques de peixos d'aigua dolça, el barb cua-roig i el bagra.

La Reserva de la Biosfera de la vall del Cabriol s'estén parcialment pels municipis valencians de Villagordo del Cabriel, Venta del Moro, Requena i Caudete de las Fuentes. Està situada a la conca del riu Cabriol i les seues 421.765,93 hectàrees es caracteritzen per la diversitat de paisatges: muntanyes, formacions rocoses, llits fluvials, marenys i estanys.

els Serrans la Plana d’Utiel-Requena

També et pot interessar