Els boscos comestibles: una tècnica d’explotació agrària alternativa i amable amb l’horta
Amb aquest procés, la terra no es llaura, no s'utilitzen fertilitzants ni insecticides
Els boscos comestibles s’han convertit en una alternativa als monocultius i grans explotacions agràries, que estressen la terra. El seu funcionament es basa en la permacultura, un sistema pel qual la terra no es llaura i no s'utilitzen fertilitzants ni insecticides. S'inclouen arbres fruiters i plantes que s’encarreguen d’equilibrar l’espai i evitar plagues i malalties en l’horta.
Carlos García, biòleg i permacultor, ensenya a un equip d’À Punt Notícies la seua horta, que ha estat confeccionada segons aquesta tècnica. El biòleg ha associat una bresquillera amb unes sàlvies per a previndre malalties de fongs i una llimera amb una consolta russa per a aportar-li potassi.
A més, García i la seua parella ofereixen formacions per a aprendre a dissenyar aquest tipus d'espais. Es tracta d'una demanda creixent que, amb la pandèmia, ha despertat més interés.