Es busquen 2.000 camioners per a treballar a la Comunitat Valenciana

Les patronals del transport alerten que un bon nombre de professionals estan a punt de jubilar-se i demanen ajudes per a millorar la formació

Camions en l'autopista / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana falten uns 2.000 conductors de camions. Les patronals del transport han alertat que un bon nombre de professionals estan a punt de jubilar-se i demanen ajudes per a millorar la formació dels conductors, subvencions per a accedir als carnets de conduir especialitzats.

Segons la patronal alacantina del transport de mercaderies, Fetrama, per a cobrir les necessitats actuals, cal que hi haja com a mínim 600 professionals. Creuen que el desinterés de la joventut per la professió no té raons econòmiques, perquè ofereixen 1.400 euros en quinze pagues, a més d'extres en dietes i antiguitat.

Tot i això, els camioners veuen dèficits en la seua professió i entenen que els més joves preferisquen un altre tipus de treballs, que els deixen més temps lliure i els faciliten la conciliació familiar. A més, els preus de les autoescoles per a carnets del tipus C o E són cada vegada més cars.

De moment, la Cambra de Comerç d'Alacant ha posat en marxa una iniciativa perquè vint joves obtinguen les llicències per a conduir el seu futur professional cap a aquest sector.

També et pot interessar

stats