Es busquen arquers per a reduir la població de senglars de Dénia

Les iniciatives anteriors per a contindre’ls no han sigut prou efectives, per això el consistori vol provar amb les fletxes, ja que al nucli urbà no es pot disparar foc

Es busquen arquers per a reduir la població de senglars de Dénia / À Punt NTC

Dénia busquen arquers per a posar fi a la sobrepoblació de porcs senglars, que peguen més d'un esglai a llauradors i conductors. Com que han fracassat altres intents previs per a controlar la gran quantitat d'exemplars, l'Ajuntament ara es planteja aquest sistema perquè, a més, no es pot obrir foc al nucli urbà i ni al parc natural del Montgó.

Des d’Acció Ecologista Agró, el seu portaveu a la Marina, Joan Sala, assenyala que la població d’aquests animals salvatges és tan gran a la comarca que ja estan causant danys, per exemple als camps de cultiu. Trenquen les instal·lacions de reg per degoteig, fan grans forats i es mengen algunes plantes, apunta.

Però els efectes de la sobrepoblació d’aquesta espècie també es fan notar a les carreteres, on és habitual veure bandades d’animals creuant, com apunta Sala. En molts casos causen accidents amb considerables danys materials per als vehicles, però també amb danys personals en els pitjors casos.

A més, com que els senglars són omnívors, moltes vegades grups de senglars s’acosten fins a espais amb presència humana, com les urbanitzacions o fins i tot els nuclis urbans, com passava fa uns dies a Parcent, a la recerca de restes d’aliments, fet que pot provocar situacions perilloses perquè solen anar les mares amb les cries i això pot convertir-les en més agressives si se senten amenaçades.

Per a reduir la població de senglars, el consistori de Dénia ha intentat usar gàbies per a retindre alguns exemplars o ha organitzat batudes, però no han sigut prou efectives per a controlar la població dels porcs salvatges.

Per això, ara vol intentar-ho amb arquers. Les fletxes no fan soroll i poden resultar, en aquest sentit, més efectives per a atrapar els animals salvatges.

“Com ací a Dénia hi ha un grup de caçadors que fan servir l’arc volem col·laborar amb ells per a veure si podem organitzar una sèrie d’esperes per a atrapar senglars”, explicava la regidora Maite Pérez, responsable de Transició Ecològica.

Aquest nou intent per a frenar els seglars als espais urbans es durà a terme amb l'ajuda del Seprona i de la Federació de Caçadors d'Alacant, i si aconsegueix tindre èxit, podria implantar-se en altres municipis.

També et pot interessar

stats