Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Bussos experts en immersions de fins a cent metres se sumen a la recerca del desaparegut a Cortes de Pallars

Un nou robot submarí ajudarà els submarinistes a trobar alguna pista de l’home que diumenge es va llançar des d’un pont que creua l’embassament 

Pont a l'embassament de Cortes de Pallars des d'on es va llançar l'home diumenge i que este dimarts rastrejava la Guàrdia Civil / À Punt NTC

Bussos especialitzats en immersions de fins a cent metres de profunditat i un nou robot submarí s’afigen a la recerca de l’home desaparegut diumenge a la vesprada, quan es va llançar a l’embassament de Cortes de Pallars des d’un pont que el creua. L’ampli dispositiu de recerca busca alguna pista en l’aigua de l’home de 59 anys.

Als submarinistes de la Guàrdia Civil i els bombers, que des de poques hores després dels fets es capbussen en aigües de l’embassament de Cortes de Pallars, s’han sumat este dilluns nous bussos, integrants del Grup Tècnic d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil, amb seu a Valdemoro. Estos professionals poden baixar fins als cent metres de profunditat, pràcticament el doble de la profunditat que podien rastrejar els que intervenien fins ara. Els experts estimen que el pantà pot tindre una profunditat superior als 70 metres.

Amb l’ajuda d’un robot submarí no tripulat, un equip de sis bussos tractarà de localitzar amb el cos de l’home que es va llançar diumenge a la vesprada des d’un pont, que creua l’embassament i dona accés al municipi de Cortes de Pallars. Fins ara, dos drons participaven en la recerca, però la brutícia que remouen quan s'activen les turbines impedeix tindre una bona visibilitat.

Una altura de 50 m

Es calcula que hi ha uns 50 metres des del pont fins a l’aigua que s’acumula a l’embassament. La zona des d'on es va llançar el desaparegut no està, en cap cas, habilitada per al llançament ni per a fer activitats d’aventura. Va ser, precisament, el personal d’una empresa d’aventura que treballa a la zona qui va donar l'avís d'alarma i va avisar les forces de seguretat.

Des que es va iniciar la recerca diumenge, els efectius no han trobat cap pista que els puga indicar on se situa el cos. No obstant això, fonts del dispositiu han confirmat a À Punt que la recerca se centra en el punt on es va llançar. Es descarta, per ara, que cap corrent haja pogut arrossegar-lo o ampliar la recerca al curs del Xúquer.

El nou robot aporta millor visibilitat i imatges submarines més nítides, de manera que, amb este aparell i els nous submarinistes que s’han incorporat a la recerca, els coordinadors del dispositiu esperen trobar algun indici que els permeta donar amb el cos. 

la Vall de Cofrents-Aiora

També et pot interessar