Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Cadena humana per a protegir la platja d'Almardà, a Sagunt

Centenars de veïns i visitants demanen a Costes i l'Ajuntament que recupere l'estat original de la platja d'arena i lleve les pedres.

VeÏns i visitants de la platja d'Almardà, a Sagunt, han protestat per la degradació que pateix des de fa dècades.

Centenars de veïns i visitants de la platja d'Almardà, a Sagunt (Camp de Morvedre), han anat hui a vora mar a protestar per la degradació que pateix des de fa dècades. Els veïns han fet una cadena humana en la línia de costa per a demanar a Costes i l'Ajuntament de Sagunt una "solució definitiva" a la regressió de la costa en aquesta zona del termini municipal i "recuperar l'estat original de les platges d'arena". L'acció reivindicativa l'ha convocada l'Associació de Veïns de les Platges d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa.

Prop de 4.000 persones viuen en aquesta zona de platja durant l'hivern, però a l'estiu arriben a 16.000. La cadena humana que han fet és per a protestar per la degradació de la platja d'Almardà. A més, demanen que els tècnics de Costes hi busquen solucions. "En pocs anys no podrem passejar per ací, degut a les pedres, ni prendre el bany per la profunditat i els corrents", han assegurat els participants de la cadena humana.

Els veïns i veïnes se senten discriminats respecte als veïns de platges que fiten pel nord, on diuen que sí que estan fent treballs de recuperació. "S'ha preparat un projecte per a fer huit espigons a la zona nord d'aquesta platja, a la zona de la Llosa i Almenara, i resulta que no han preparat cap projecte per a protegir aquesta zona de platja", ha assegurat Elvira Serrano, de l'Associació de Veïns d'Almardà, Corinto i la Malva-rosa, de Sagunt.

Segons els convocants, "l'estat actual de la platja no és conseqüència d'una acció de la naturalesa sinó de la intervenció de l'home" i atribueixen l'estat de les platges a l'ampliació del port de Borriana i els espigons en la costa sud de Castelló, que "han fet que aquestes platges, que eren bàsicament d'arena, es convertisquen en un pedregar".

el Camp de Morvedre

També et pot interessar