Les càmeres de ‘L’àvia i el foraster’ graven al Camp de Morvedre

L’òpera prima de Sergi Miralles conta una història sobre migrants des de diferents perspectives

Rodatge de 'L'avia i el foraster' / À Punt NTC

Les càmeres d'À Punt s'han colat en el rodatge de L'àvia i el foraster, a l’Algar del Palància (el Camp de Morvedre), el primer llargmetratge del director valencià Sergi Miralles. La modista Teresa, el seu net Enric i el fruiter pakistanés Samir protagonitzen L'àvia i el foraster, una història que parla de persones migrants des de diferents punts de vsita.

El director descriu la problemàtica de cada personatge: “Una dona major que va emigrar als anys 70 a París i torna. Samir és un immigrant pakistanés que tracta d’integrar-se al poble i acceptar-se i tenim Enric que va emigrar a Manchester i està en un punt que no sap si anar o tornar perquè és emigrant en els dos llocs”.

De la nostàlgia per la terra pròpia i també dels prejudicis i del rebuig cap al diferent. D'eixa xenofòbia que de vegades practiquem de manera quotidiana i inconscient. Carles Francino, actor al film, considera que “està bé que puguem parlar de tots aquests temes que de vegades tenen un titular molt bèstia com pot ser la xenofòbia, les arrels, temes que hui dia estan molt candents. Està bé explicar-ho a través de la ficció i adonar-te que al final no tot està tan separat, tots som una miqueta forasters”.

Una comèdia dramàtica que retrata les realitats generacionals des de la tendresa i el respecte amb l'alcoiana Neus Agulló entre l'elenc que defineix la pel·lícula com “molt bonica”.

L'Àvia i el Foraster està participada per À Punt Mèdia i podrem veure-la en la pantalla gran l'estiu que ve.

També et pot interessar

stats