Capturen una serp que havia entrat al menjador d’un segon pis de Massanassa
La semblança amb una altra espècie verinosa i agressiva va obligar a extremar les precaucions per a traure-la de la vivenda
Pot arribar a mesurar fins a 1,5 metres, la pell és molt cridanera perquè té anells de color coral i va entrar per la finestra al menjador d’un segon pis de Massanassa, segons assegurava el propietari. Es tracta d’una serp, coneguda popularment com falsa coral, que han capturat els agents de la Guàrdia Civil i ara, després dels controls veterinaris, s’ha incorporat al parc Terra Natura de Benidorm.
Els agents del Seprona, el Servei de Protecció de la Naturalesa, van acudir fins al domicili de Massanassa després de rebre l'avís de la presència de la serp dins de sa casa.
Segons van relatar als agents, quan hi van arribar es van trobar un exemplar de Lampropeltis triangulum. L’aparença del rèptil, molt semblant amb una altra serp verinosa, la serp coral, va obligar a extremar les precaucions per a capturar-la.
De fet, fonts de la Guàrdia Civil apunten que, a causa de la confusió que es produeix amb la serp verinosa, la falsa coral és una de les que pateix més atacs de l’ésser humà.
Després d’este peculiar rescat i de fer-li diverses proves veterinàries per a comprovar el seu estat, i sotmetre’l a un procés de desparasitació, el Seprona l’ha traslladada fins al parc que Terra Natura té a Benidorm.
L'equip d'herpetòlegs del parc té una àmplia experiència en la cura de rèptils i el públic, a hores d’ara, després de passar un període de quarantena, ja el pot observar.
A pesar que este cas només va ser un esglai, especialment per a la família que la va trobar, els agents del Seprona recomanen extremar les precaucions si algú es troba una serp que pot coincidir amb les característiques de la serp coral.
Hi ha molta confusió entre la serp coral i la falsa coral, per això s'ha d'extremar la precaució si es troba alguna d'estes serps i avisar als cossos de seguretat
L’herpetòleg de Terra Natura Benidorm, David Martí, apuntava que hi ha “molta confusió entre totes dues espècies –la serp coral i la falsa coral—, per la qual cosa s'ha d'extremar la precaució si es troba alguna d'estes serps i s'ha d'avisar als cossos de seguretat perquè la manipule una persona experta i amb coneixements”.
Des d’este parc assenyalen que la falsa coral pot arribar a mesurar fins a 1,5 metres de longitud en l’etapa adulta. Esta espècie se sol emparellar entre d'abril i juny i no és agressiva, ni tampoc verinosa.