La carn cultivada ‘in vitro’ seria una opció per al 63% dels consumidors
La tecnologia permet crear un teixit muscular a partir de cèl·lules animals sense granges ni sacrificis
La carn cultivada in vitro als laboratoris sembla ciència-ficció i encara està en desenvolupament. Tanmateix, ja és una realitat que es pot tastar en alguns països, com Singapur. És una de les línies d'investigació de l'institut tecnològic Ainia, que ha fet un estudi i assegura que el 63% dels consumidors, quasi dos de cada tres, estan disposats a tastar-la.
La carn de cultiu és teixit muscular cultivat in vitro a partir de cèl·lules dels animals, als laboratoris, sense granges ni sacrificis. Es tracta d'una nova alternativa al consum de carn que el 63% dels consumidors estarien disposats a tastar. Sobretot dins de la gent jove, la generació Z, cada vegada més preocupada pel benestar animal.
Ainia treballa amb diverses fonts de proteïna per a trobar alternatives a la carn, ja que han descobert en un estudi propi que un de cada tres consumidors han disminuït el consum de proteïna animal.
La tecnologia avança ràpidament i, a Singapur, la carn de laboratori sense patiment animal és una realitat. Cristina del Campo, directora general d’Ainia, és realista i afirma que encara existeixen reptes tecnològics i legals que s’han d’anar superant mitjançant la investigació.
La investigació en fonts de proteïnes alternatives és una necessitat per a fer front al creixement de la població. Es calcula que el consum de carn augmentarà més del 70% l'any 2050.