Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

La carnisseria José Gómez de Carcaixent rep el Premi al Comerç Històric

Aquest establiment té 160 anys de trajectòria i continua treballant el producte de manera artesanal

La carnisseria José Gómez de Carcaixent / À Punt NTC

La carnisseria José Gómez de Carcaixent (Ribera Alta) acaba de rebre el premi al Comerç Històric de la Confederació de Comerç d'Espanya. Com a mèrits, 160 anys de trajectòria, quatre generacions de carnissers darrere del taulell i un producte de qualitat indiscutible.

El premi ha arribat sense esperar-ho, reconeix l’actual propietari José Luis Gómez, que representa la quarta generació familiar al capdavant del negoci. “Hi havia un premi que era a comerç històric, m'hi vaig presentar i la meua sorpresa va ser quan em digueren que anara a Madrid”.

La Confederació de Comerç ha premiat la longevitat d'un negoci que va nàixer l'any 1864. “Estem parlant al voltant de 160 anys d'història, ací ja els avis i els besavis de mon pare ja eren carnissers”, ens conta José Gómez, que va nàixer al segon pis de la carnisseria i hi treballa des dels catorze anys. Encara que han canviat els temps, el carnisser admet que continua fent-ho tot tal com el pare va ensenyar-li-ho.

L’establiment té fama pels embotits, que fan a l'antiga: llonganisses, coquetes de fetge, blanquet, un producte totalment artesà, “sense perdre mai en la vida la tradició de l’animal que compres a la granja i te’l transporten”.

Amb el tall de la carn com a banda sonora ens comenta que la carnisseria no té relleu generacional. “Per a mi, és un orgull portar una carnisseria tants anys, tantes generacions i damunt que et funcione; orgull, molt d'orgull”. Els seus fills no volen, de moment, heretar el negoci.

la Ribera Alta Gastronomia