Les carreteres valencianes suportaran més de 4,3 milions de desplaçaments durant Nadal

La nostra xarxa viària és la quarta de tot Espanya que més trànsit suportarà des d’aquest divendres al migdia fins a l’endemà de Reis

Vora el 22% dels desplaçaments de les carreteres del conjunt de l'Estat passaran per la Comunitat Valenciana
Vora el 22% dels desplaçaments de les carreteres del conjunt de l'Estat passaran per la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La xarxa viària de la Comunitat Valenciana suportarà més de 4,3 milions de desplaçaments durant l’operació especial de trànsit, que comença aquest divendres a les tres de la vesprada i s’allargarà fins a l’endemà de Reis. Dels 19,7 milions de moviments que registraran les carreteres espanyoles amb motiu de les festes de Nadal, el 22% travessaran les valencianes.

De fet, la Comunitat Valenciana és, per darrere d’Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura, la que més desplaçaments acollirà.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha previst un dispositiu especial per aquesta operació especial que inclou mesures de regulació, ordenació i vigilància per a garantir no sols la seguretat viària, sinó també la fluïdesa de la circulació. Com cada any, s'han establit diverses fases dins de l’operació de Nadal, que coincideixen amb les principals festes: nit i dia de Nadal, nit i dia de Cap d'Any i Any Nou i el dia de Reis.

Així, hi haurà una primera fase del divendres 22 al dilluns 25 de desembre, una segona del divendres 29 de desembre al dilluns 1 de gener, i una tercera i última del divendres 5 al diumenge 7 de gener, quan es donarà per conclòs el dispositiu especial.

Al conjunt d’Espanya hi haurà actius 780 radars fixos (92 d'ells de tram) i es desplegaran 545 radars mòbils de control de velocitat, a més de 13 helicòpters, 39 drons, 245 cambres i 15 furgonetes camuflades per a controlar l'ús del mòbil i del cinturó de seguretat.

També et pot interessar

stats