Catalá assegura que el projecte del Parc de Desembocadura de València estarà llest enguany

L’alcaldessa espera que, una vegada redactat el pla, es puga iniciar el procés de licitació de l'obra a finals del 2024

Com serà el tram final del jardí del Túria
Com serà el tram final del Jardí del Túria / Ajuntament de València

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha anunciat aquest dijous a la vesprada, durant el seu discurs en la cerimònia d'obertura de les jornades de la Capitalitat Verda Europea 2024, que el projecte del Parc de Desembocadura estarà llest enguany. Així, ha posat en relleu que seran més de 100.000 metres quadrats de zones verdes que podran gaudir tots els valencians i valencianes en la prolongació del llit fins a la mar. “El Jardí del Túria és el millor exemple de com una tragèdia es pot convertir en un somni fet realitat. El meu somni com a alcaldessa, i com valenciana, és culminar aquest Jardí del Túria i connectar-lo definitivament amb la mar”, ha explicat.

El projecte s'emmarca dins d'un dels principals objectius de la Capitalitat Verda que, segons ha recordat l'alcaldessa, és aconseguir generar més zones verdes per a València. A partir d'ara, sobre la base de la idea guanyadora del concurs, s'aniran definint les propostes d'un projecte que afectarà una extensió de superfície de 109.560 m² i que suposarà una inversió total de 16.723.452 euros.

D’aquesta manera, una vegada se signen els contractes, l'equip guanyador disposarà de huit mesos per a la redacció del projecte, de manera que s'espera que a la fi d'enguany ja es puga iniciar el procés de licitació de l'obra.

Durant la vesprada s'ha dut a terme, també, la signatura solemne de la carta d'intencions i l'alcaldessa ha estat acompanyada pel director general adjunt de Medi Ambient de la Comissió Europea, Patrick Child, la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant i la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas. “Prenem el testimoni exemplar de la ciutat de Tallinn. Des d’aquest dijous, i durant tot l'any, València serà Capital Verda Europea. Som la primera ciutat del Mediterrani que rep aquest guardó i la segona ciutat d'Espanya que l'ostenta”, ha assegurat.

En la seua intervenció, Catalá ha recordat els quatre objectius que guiaran la capitalitat de la ciutat, com són l'Albufera, l'agricultura, la mar Mediterrània i més zones verdes a València. “La nostra ciutat té quatre tresors naturals (...) són els quatre pilars que volem potenciar al llarg d'enguany”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats