Catalá "empatitza" amb els acampats i demana un acord estatal d'habitatge

L'alcaldessa de València afirma que l'Ajuntament no té previst el desallotjament si no generen cap problema i es respectarà que "manifesten les seues inquietuds" si es garanteix l'orde i la convivència

María José Catalá ese dimarts
María José Catalá este dimarts / À Punt NTC

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha afirmat este dimarts que "respecta absolutament" i "empatitza" amb les persones acampades des de dissabte a la plaça de l'Ajuntament per a reivindicar el dret a un habitatge públic, i ha apel·lat a "un gran acord" de totes les administracions en esta matèria.

Catalá ha assenyalat així mateix que l'Ajuntament no té previst el desallotjament dels acampats si no generen cap problema i es respectarà que "manifesten les seues inquietuds" si es garanteix l'orde i la convivència.

Sobre la situació de l'habitatge a València, ha manifestat: "Estic fent tot el que puc com a alcaldessa en un any que porte i en tot el que està a l'abast de l'Ajuntament, perquè no és un problema sols de la ciutat ni que competisca exclusivament a l'Ajuntament". Catalá ha agregat que "estaria molt bé que totes les administracions férem un gran acord per l'habitatge perquè és un problema que afecta moltíssima gent".

"Herència d'una gestió inassumible i insuportable de Compromís i el PSPV"

En el cas de València, ha lamentat l'"herència" i la gestió "inassumible i insuportable" que han rebut de l'anterior govern de Compromís i el PSPV. L'alcaldessa ha defensat la gestió del seu govern en matèria d'habitatge, amb la posada en marxa d'uns 1.000 habitatges protegits, i ha assegurat que continuaran treballant per eixe dret que "no sols competeix als ajuntaments".

A parer seu, les protestes ciutadanes "demostren el fracàs de les polítiques d'habitatge de Pedro Sánchez i de l'anterior govern" a la ciutat.

"La solució és la VPO"

Sobre la reivindicació dels acampats, com la declaració de València com a "zona tensionada", ha considerat que "la millor recepta perquè la gent tinga un habitatge amb un mòdul econòmic assumible és fer habitatge protegit". "La solució és la VPO", ha asseverat. I respecte al turisme, ha defensat que la moratòria de pisos turístics acordada a la ciutat evitarà la proliferació d'apartaments turístics il·legals.

També et pot interessar

stats