Cau el consum de gelat i granissats a causa del canvi d’hàbits per la calor

Les altes temperatures obliguen la gent a eixir de casa més tard o a quedar directament a sopar, i es redueix la venda

El consum de gelats cau amb els canvis d'hàbits / À Punt NTC

Amb les onades de calor, l'any passat es van consumir més de 30 milions de litres de gelat i granissats en tot Espanya. On més van gaudir d’aquest plaer de l'estiu va ser a la Comunitat Valenciana, la Regió de Múrcia i Catalunya. Enguany la tendència ha canviat. Tot i les xifres rècord de calor, els hàbits de consum no són els mateixos i la venda de gelats, tampoc. "La gent tendeix a eixir més tard a passejar o a socialitzar-se i queden directament a casa o van directes a sopar, un fenomen social que afecta la venda de gelats", segons ha analitzat Marco Miguel, president de l'Associació Nacional de Gelaters. 

Per tal de reinventar-se, les empreses estan pendents de les necessitats alimentàries de la clientela. Cada vegada fan més gelats sense lactosa, perquè la intolerància està disparada. Julio, propietari del negoci La Neu, ha assegurat que “hem augmentat el sabor i l’hem fet sense llet, per al públic vegà”. 

Un públic cada vegada més divers i exigent. Les estadístiques diuen que ací ens fem un litre de gelat per persona, molt lluny dels 26 litres que consumeixen en països com Nova Zelanda, on mengen gelat durant tot l’any.

En tot cas, la Comunitat Valenciana és bressol del gelat artesà. Amb un pes específic en l'economia, factura xifres que encara estan per damunt de 65 milions d'euros.

També et pot interessar

stats