Directes
Ara en la televisió
À PUNT NOTÍCIES NIT
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Cau una xarxa que va estafar més de dos milions d'euros en 32 províncies

La Guàrdia Civil deté set persones i n'investiga onze més en un operatiu que va començar a setembre del 2020 arran de les denúncies de dues veïnes de Tavernes Blanques

La Guàrdia Civil deté un dels membres de la trama criminal / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que havia estafat més de dos milions d'euros en 32 províncies espanyoles. L'entramat sol·licitava préstecs personals utilitzant documentació obtinguda de manera il·lícita, i realitzava comandes en línia de productes que després venia en portals de compravenda, segons ha informat aquest dimarts l'institut armat en un comunicat.

L'operació, batejada com Tres-cents i escaig, s'ha saldat amb set persones detingudes i onze més que estan sent investigades per més de 350 delictes. Entre d'altres estafa, usurpació d'estat civil, falsedat documental (públic i mercantil), furt, robatori amb força, encobriment, revelació de secrets i pertinença a organització criminal.

Les primeres denúncies les van presentar dues veïnes de Tavernes Blanques el setembre del 2020, en comprovar com s'havien fet diversos càrrecs en els seus comptes bancaris per préstecs que no havien sol·licitat.

Les autoritats posaren en marxa un dispositiu per a indagar el cas, i d'aquesta manera descobriren que la xarxa criminal era molt més extensa i que afectava 32 províncies de tot el territori nacional: Albacete, Alacant, Barcelona, Almeria, Astúries, Àvila, Badajoz, Càceres, Cantàbria, Castelló, Còrdova, Girona, Granada, Guipúscoa, Huelva, Osca, Jaén, la Corunya, Lleó, Logronyo, Madrid, Múrcia, Navarra, Pontevedra, Sevilla, Toledo, València, Valladolid, Vitòria, Biscaia, Zamora i Saragossa.

Alguns dels productes incautats per la Guàrdia Civil durant l'operatiu / Guàrdia Civil

El grup delictiu captava les dades personals i bancàries de les víctimes a través de perfils falsos associats a una empresa espanyola que oferia diversos serveis en línia, entre d'altres un portal immobiliari. En aquests anuncis, les víctimes s'interessaven per llogar habitatges, amb un preu per davall de l'habitual, i, d'aquesta manera, els estafadors sol·licitaven la documentació personal dels interessats argumentant que era totalment necessària per a l'arrendament. 

Aquesta documentació la utilitzaven per a demanar préstecs financers amb els quals compraven productes d'alta gamma, motos i cotxes que, en acabant, oferien en plataformes de venda de segona mà a un preu molt baix per a obtindre un benefici ràpid.

També et pot interessar