La causa penal sobre l'assolament de Peníscola que va matar dos persones, pendent del recurs sobre l'arxivament

L'Audiència Provincial de Castelló ha de resoldre el recurs d'apel·lació contra l'arxivament provisional de la investigació penal, que ha decretat un jutjat de Vinaròs

Els serveis de rescat busquen supervivents entre els enderrocs del bloc d'apartamements
Els serveis de rescat busquen supervivents entre els enderrocs del bloc d'apartaments / À Punt NTC

La causa judicial sobre l'assolament d'un edifici d'apartaments turístics a Peníscola (Baix Maestrat) l'estiu del 2021, en què van morir dos persones, continua viva a l'espera que l'Audiència Provincial de Castelló resolga el recurs d'apel·lació a l'arxivament provisional, que va decretar un jutjat de Vinaròs.

El 25 d'agost de 2021, en plena campanya estival, dos solsides separades per quinze minuts, van assolar un edifici de tres plantes a la urbanització Font Nova de Peníscola. Van caure vint de les 55 vivendes del bloc.

Una dona de 54 anys i un xiquet de 14 van perdre la vida en l'incident, en què també va resultar ferit un jove de 26 anys, fill de la dona morta. La resta dels veïns van poder eixir després del primer soroll fort.

El succés va exigir la mobilització de personal d'Emergències més gran que es recorda a les comarques del nord, per damunt dels incendis forestals més greus que ha patit la província.

El jutjat d'instrucció número 4 de Vinaròs va instruir la causa penal. Fa mesos, transcorreguts tres anys d'investigació, la va arxivar provisionalment després de no apreciar indicis de delicte, un arxivament contra el qual s'ha recorregut en apel·lació davant de l'Audiència Provincial de Castelló i que està pendent de ser resolt.

També et pot interessar

stats