El cementeri de Torrent farà escorcolls als visitants i tindrà gossos de detecció de pólvora per a evitar incidents

La policia no té constància que es puguen repetir els incidents entre clans enfrontats, però prefereix no abaixar la guàrdia per a garantir la seguretat ciutadana

Agents de la Policia Local i Nacional vigilaran els accessos al cementeri de Torrent per a garantir la seguretat ciutadana
Agents de la Policia Local i Nacional vigilaran els accessos al cementeri de Torrent per a garantir la seguretat ciutadana / À Punt NTC

A mesura que s'acosta Tots Sants, els cementeris valencians es preparen. En alguns casos, no sols els accessos o les infraestructures de dins. A Torrent també es reforcen les mesures de seguretat per a previndre incidents dos anys després del tiroteig entre clans rivals, que va deixar dues víctimes mortals, una d’elles un home que res tenia a veure amb les famílies implicades en l’enfrontament, i un ferit. Enguany, per a garantir la seguretat, fins i tot hi haurà gossos per a detectar pólvora.

Han passat dos anys, però el tiroteig mortal del matí de Tots Sants del 2021 encara està present a Torrent. Aquell dia, les desavinences que, des de feia temps, mantenien dos clans va desencadenar la tragèdia. Membres dels dos clans van coincidir al cementeri quan portaven flors als seus familiars.

D'un primer enfrontament verbal van passar a les armes. Es va produir un tiroteig i hi va morir un dels implicats en la disputa, de 45 anys; el fill, de 20, va resultar ferit. Un altre home de 79 anys que no tenia res a veure va rebre un impacte de bala i havia anat a visitar la tomba de la seua dona va morir en patir un infart.

Per aquests fets l'any passat, el primer després de la tragèdia, ja es van reforçar les mesures de seguretat al cementeri de Torrent. Enguany també, a pesar que, com reconeix Eduardo Martínez, cap de la Policia Local de Torrent, no hi ha cap informació que faça pensar a les forces de seguretat que poden haver-hi nous incidents al cementeri.

No obstant això, el màxim responsable de la policia admet que no volen “abaixar els braços” i assegura que, donat que en casos com aquests mai se sap si poden haver-hi nous enfrontaments, l’Ajuntament de Torrent ha preferit establir mesures de seguretat.

Pla especial des del cap de setmana

En el dispositiu de seguretat participaran agents de la Policia Local i de la Nacional. Faran escorcolls aleatoris als visitants per a assegurar que ningú no entra armes al cementeri. A més, aquests escorcolls es reforçaran amb la unitat canina de la Policia Local de Torrent, que té un gos especialitzat en la detecció d'armes de foc, com assenyalava el responsable d’aquest cos en À Punt.

Enguany també estarà present un mediador, que s'ha oferit a la policia, com ja va passar l'any passat, per a evitar malentesos i possibles incidents. El dispositiu s'activarà ja des d’aquest cap de setmana, quan es preveu que s’incremente l’afluència de visitants al cementeri.  

També et pot interessar

stats