Centenars de persones es concentren a València en suport al poble palestí

Els manifestants demanen que pare l’escalada de violència, que deixa milers de morts a la Franja de Gaza

Concentració en suport al poble palestí a València
Concentració en suport al poble palestí a València / À Punt NTC

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimarts a la vesprada a la plaça de l’Ajuntament de València per a mostrar suport al poble palestí i contra el que consideren un “genocidi israelià”. Durant aquesta setmana hi ha convocatòries similars en més d'una trentena de localitats de tot Espanya. L'organització ha xifrat en vora 2.000 persones els participants a la protesta.

Els manifestants demanen que pare l’escalada de violència, que deixa milers de morts a la Franja de Gaza —l’últim amb almenys 300 morts en un atac aeri israelià a les portes d'un hospital—. Amb crits com “Israel assassina” o “Europa patrocina”, s’han dirigit a la comunitat internacional perquè condemne i pose fi als atacs. 

Manifestants a València demanen que pare l'escalada de violència
Manifestants a València demanen que pare l'escalada de violència / À Punt NTC

En declaracions als micròfons d’À Punt Notícies, el representant de la comunitat palestina en la Comunitat Valenciana, Adel Said, ha parlat de Palestina com la presó més gran al món i ha criticat que aquells que més parlen de defendre els drets humans “ara donen l’esquena al conflicte i romanen callats”. “Tenen dret a defendre els seus ideals, però no a voler matar dos milions de persones (...). Açò no és una guerra, perquè una guerra no es fa amb l’objectiu de matar civils”, ha sentenciat.

Des de BDS País Valencià, organització convocant de la concentració, el portaveu Jorge Ramos ha demanat la ciutadania que no col·labore amb “l’apartheid israelià” i que les autoritats s’esforcen a aturar el “genocidi televisat” a la Franja de Gaza. “És el pitjor episodi de la massacre, però açò va començar fa setanta anys amb la creació de l’estat israelià”, ha assegurat. 

També et pot interessar

stats