Directes
Ara en la televisió
L'ALQUERIA BLANCA (17)
Ara en la ràdio
TERRITORI SONOR (reemissió)

Cermi aborda a València els reptes de la discapacitat amb perspectiva de gènere

La ciutat acull la convenció del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, un fòrum per a la inclusió que finalitza aquest dissabte.

Convenció de Cermi a València / @CERMICV

Representants del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) es reuneixen a València des de divendres amb l’objectiu de treballar cap a la igualtat de drets i oportunitats. El president del comité valencià, Luis Vañó, ha ressaltat la necessitat de fer-ho amb perspectiva de gènere: “El que és bo per a la discapacitat és bo per a la societat”, ha afirmat. 

El Palau de Congressos acull aquest dissabte la segona sessió i última de la convenció “El futur de la qüestió social”, que analitza els principals reptes de l’estat espanyol per al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Des de la Fundació Cermi Dones, Concha Díaz ha apuntat que un dels reptes és la inclusió del col·lectiu de persones amb discapacitat en l’ODS d’igualtat de gènere, i ha recordat que és important que les polítiques públiques i el moviment associatiu tinguen les dues perspectives.

A l’Estat, hi ha al voltant de 2,5 milions de dones i xiquetes amb alguna discapacitat i, segons l’informe del 2018 del comité, la taxa de desocupació en el col·lectiu és de més d’un 60%. Des de Cermi denuncien que l’accés als llocs de treball per a aquestes dones és “precari, amb molta contractació parcial i salaris molt més baixos que la resta”.

En la sessió d’aquest dissabte participen la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i l’exministre de Sanitat, Alfonso Alonso, després que divendres va intervindre la presidenta del Consell d’Estat i exvicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega. L’encarregat de clausurar el fòrum és l’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. 

València

També et pot interessar